Langoš je legenda! Ultimátní fast food, na který člověk dostává chuť zrovna v těch nejnevhodnějších chvílích. Zároveň je to jedno z nejúspornějších jídel na doma. Pokud se inspirujete naším receptem a dáte si s langoši tu práci, spokojenost strávníků bude vždy zaručena.
Klasika, kterou milují snad všichni. Langoše se dochucují česnekovou pastou, kterou si jednoduše vyrobíte smícháním utřeného česneku se solí a trochou oleje.
Samozřejmě se doporučuje použít česnek ideálně z vlastní zahrádky. Jedná se o nenáročnou cibulovinu, kterou si na zahradě může pěstovat každý, ale dá se pořídit také na zelných trzích.
Díky zájmu zákazníků ho zařazují do nabídky už i hypermarkety, které poptávka po tuzemském česneku nutí vytlačovat z pultů zahraniční palice, dovážené především z Číny a Španělska.
Česnek má spoustu pozitivních účinků na lidské zdraví, jako lék se používal už ve starověku. Pomáhá proti chřipce a nachlazení a dá se použít i jako přírodní náhrada antibiotik při méně závažných infekcích. Obsahuje vitamíny B a C a z minerálů například vápník, železo, zinek, hořčík, sodík nebo draslík.
Cibulové kroužky podle našeho receptu jsou naprosto vynikající a navíc velmi jednoduché na přípravu. Skvěle poslouží jako malá chuťovka k burgeru nebo ke grilovanému masu, ale můžete si je dopřát i jen tak samotné.
Neporazitelná klasika. Buď s česnekovou pastou v základu, nebo bez. Nahoře strouhaný eidam a kečup.
Pod rajčata dejte do základu klidně i česnek. S bazalkou, mořskou solí, pepřem a zakápněte olivovým olejem.
Tvaroh, nejlépe tučný, vložte do mísy, osolte a pořádně promíchejte. Poté již můžete servírovat. Výborně langoš funguje také s řeckým jogurtem nebo se zakysanou smetanou.
Zdroj: cuketka.cz