Vzpomínáte na dětství, kdy vám babička připravovala sladkou rýžovou kaši? Vraťte se do těch časů a připravte si tuto lahodnou klasiku doma. Stačí pár jednoduchých ingrediencí, trocha času a můžete si užít sladké pohlazení, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i duši. Ať už hledáte rychlou snídani, dezert nebo sladkou tečku po obědě, tento recept je prostě sázkou na jistotu!
Rýžová kaše není jen obyčejné jídlo – je to záležitost, která má své kořeny hluboko v historii. Už naše prababičky ji připravovaly jako levný a výživný pokrm, který zasytí celou rodinu. Dnes ji můžeme povýšit na kulinářský zážitek – stačí přidat čerstvé jahody, zakysanou smetanu a trochu čokolády. Výsledek? Sladká harmonie chutí, kterou si zamilujete. A co víc, díky jednoduché přípravě ji zvládne i začátečník v kuchyni!
Hlavní hvězdou tohoto receptu jsou jahody – ovoce, které k létu neodmyslitelně patří. Jahody jsou nejen chutné, ale také plné vitamínů, minerálů a antioxidantů. Věděli jste, že obsahují více vitamínu C než pomeranče? Navíc mají nízký obsah kalorií, takže si je můžete dopřát bez výčitek. Jejich sladká chuť dokonale doplňuje jemnou rýžovou kaši a vytváří neodolatelnou kombinaci, kterou si zamiluje celá rodina.
Na rýži:
Na dochucení:
Rýžový pudink s mangem je exotický dezert plný krémové chuti kokosového mléka, sladkého medu a šťavnatého manga. Jemná rýže nasákne bohatou vůni skořice, která dodá pokrmu hřejivý nádech. Tento jednoduchý a lahodný recept je skvělou sladkou tečkou po jídle nebo lehkým dezertem k odpolední kávě.
Tento recept kombinuje pečenou rýži se sladkými meruňkami s nádechem skořice a zlatavou krustou bílkového sněhu na povrchu. Rýžový nákyp s meruňkami se přímo rozplývá na jazyku a je ideálním dezertem nebo obědem pro letní období, kdy jsou meruňky v sezóně. Dopřát si ho ale můžete po celý rok, stačí meruňky nahradit jakýmkoliv jiným čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
Zdroj: Kupi.cz, Sophia Michalčíková