Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Grilování letos vyjde levněji: Slevy na grilovací suroviny ušetří až čtvrtinu nákupní ceny

LADO / Shutterstock.com

Dobrou zprávou pro milovníky grilování je, že letos budou moci nakoupit grilovací suroviny levněji než v minulém roce. Zatímco některé druhy masa zdražily, kuřecí prsa a vepřová pečeně se prodávají za výrazně nižší ceny. Navíc ti, kteří nakupují ve slevách, mohou ušetřit až čtvrtinu výdajů. Díky slevám a akčním nabídkám se grilování stává cenově dostupnějším.

Přečtěte si také

Jak bojovat s vypadáváním vlasů? Co jíst a co (po)užívat?

Které suroviny na grilování seženete ve slevě?

Kuřecí prsa

Cena některých kuřecích prs klesla o 20 Kč/kg ve srovnání s loňským rokem. V akčních letácích jsou letos kuřecí prsa až o 40 % levnější oproti ceně bez akce, přitom vloni byl rozdíl přes 20 %.

Koupí kuřecích prs v akci můžete ušetřit až 90 Kč, průměrná akční cena je 133 Kč, běžná 223 Kč. Levnější suroviny umožní více lidem vychutnat si oblíbené pokrmy z grilu.

Vepřové

Cena vepřové pečeně se snížila v některých obchodech až o 40 Kč/kg ve srovnání s předchozím rokem. To představuje výraznou úsporu při nákupu surovin na grilování. Akční ceny vepřové krkovice vzrostly o 5 Kč/kg. Produkty v akci jsou až o 50 % levnější oproti běžné ceně. Ve slevových letácích najdete krkovici až o 125 Kč levnější (běžně za 242 Kč, v akci za 117 Kč).

Akční ceny za marinované vepřové se většinou nezměnily oproti loňsku a v akci jej najdete i za 99,90 Kč za 600 g, bez akce většinou kolem 130 Kč.

NDAB Creativity / Shutterstock.com

Jak ušetřit při grilování?

Využití letáků: Díky slevovým letákům mohou spotřebitelé ušetřit až čtvrtinu nákupní ceny grilovacích surovin. Průměrná sleva dosahuje 26 %, což je o 5 procentních bodů více než v minulém roce.

Široká nabídka akčních cen: Obchodníci nabízejí až 79 % sledovaných grilovacích potravin za akční ceny. To znamená, že si zákazníci mohou vybrat z velkého množství výhodných nabídek, a snížit tak náklady na grilování.

Sýry a maso

Hermelín na gril stojí většinou stejně jako rok minulý. 4 ks v balení tohoto sýru lze v akci sehnat už za 99,90 Kč. O 15 Kč jsou levnější některé grilovací klobásy a špekáčky, grilovací koření zlevnilo o 12 % a hovězí burger o pár jednotek procent.

Nákupem špekáčků v akci můžete ušetřit až polovinu ceny. Například u drůbežích špekáčků je akční cena 55 Kč za 900 g a běžná dokonce až 120 Kč. Přes 30 % ušetříte na špekáčcích K-Jarmark, které v akci stojí 90 Kč za 640 g a bez akce 130 Kč.

TORWAISTUDIO / Shutterstock.com

Levnější zelenina

Cuketa je v průměru o 20 % levnější než loni a v akci začíná na cenovce 27,90 Kč/kg. Okurka hadovka je v akci pod 10 Kč, což je o 27 % méně než vloni. Výrazně klesla akční cena za meloun, který je také až o 20 Kč levnější než rok minulý a v akci jej běžně seženete do 20 Kč.

Nápoje v akci nejen ke grilování

Na zapití seženete nealko polotmavý Birell za nejnižší akční cenu 11,90 Kč nebo Rum Republica Exclusive Božkov v některých akcích o 10 Kč levnější než minulý rok.

Co se nejvíce objevuje v akčních letácích v červnu?

Nejen mnohem levnější, ale zároveň je teď meloun nejpromovanější položkou ve slevových letácích. Po něm následuje pivo Gambrinus, Frisco nebo rané brambory.

Zdroje: Kupi.cz, akční letáky řetězců