Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

IKEA otevírá nové kiosky a prodejny s použitým zbožím

Olga Vorontsova / Shutterstock.com

IKEA chce být udržitelnější a dostupnější v rámci celé České republiky. Už loni tedy otevřela 16 nových výdejních míst a další přibydou letos. Zároveň se rozrůstá síť pop-up kiosků, ve kterých si můžete naplánovat kuchyň, koupelnu i další místnosti. Třetí velkou změnou je otevření Circular Hub, nového oddělení se zánovními výrobky za výrazně nižší ceny.

Přečtěte si také

Co se skrývá v džemech a marmeládách z obchodu? Jsou plné cukru a klamou jablečným základem

Jak kiosky fungují?

Nábytkářský gigant se snaží přiblížit klientům v regionech, otevírá tedy další kiosky. Těmi navazuje na plánovací studio v pražském obchodním centru Chodov, výdejní sklad v Brně a další výdejní místa, která zprovoznil už v minulém roce.

„Půjde o menší kiosky, ve kterých naši odborníci pomohou zákazníkům s plánováním interiérů. Bude zde možné si také výrobky rovnou objednat,“ doplňuje David McCabe, generální ředitel IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Se zmiňovanými novinkami souvisí i vznik nové mobilní aplikace a zavedení služby Scan&Go, kterou si jako první vyzkoušejí návštěvníci brněnské pobočky. Díky naskenování kódů jednotlivých produktů vše v obchodě snadno najdou a mohou ušetřit spoustu času při placení. Jde tedy o další krok k rychlejšímu a pohodlnějšímu nakupování.

Bonsales / Shutterstock.com

Cirkulární hub a druhý život výrobků

Když se řekne cirkulární ekonomika, nejspíš se vám vybaví zboží z druhé ruky. Nový formát IKEA ovšem nabízí také vystavené a rozbalené produkty, druhou jakost nebo možnost oprav. Sortiment bude dostupný online, ale i offline přímo v obchodních domech.

Záruka je až na výjimky roční a u většího nábytku nebo kuchyňských spotřebičů si také můžete objednat dopravu přímo domů. Některé zásilky navíc doručují elektromobily, protože IKEA začala od února spolupracovat s logistickou firmou HRAL.

Vybavte svou domácnost i zahradu

Další prodejci na secondhandovém trhu

Udržitelnost, ekologie a šetrnost k přírodě jsou stále důležitější. Zánovní a použité zboží mají tedy v nabídce i další prodejci, například Alza nebo Mall. V obou případech ale jde výhradně o internetový prodej.