Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Globus restaurace šlape IKEA na paty. Má totiž jednu zásadní výhodu

Natalia Lisovskaya / Shutterstock.com

Švédská nábytková značka Ikea je známá nejen pro svůj sortiment, ale i pro skvělou restauraci. Zákazníci si tam nejraději pochutnávají na známých Ikea masových kuličkách s bramborovou kaší a brusinkovou omáčkou. Nicméně se zdá, že Ikea má v poslední dobou velmi silného konkurenta. Tím je Globus restaurace, která sice nemá takovou historii, ale i tak už se může radovat z věrných zákazníků.

Přečtěte si také

Luxusní snídaně: Připravte si vejce Benedikt podle receptu Zdeňka Pohlreicha

Jak se restaurace liší cenově?

Jak Globus, tak i Ikea mají ve svých restauracích velmi lidové ceny. Porovnáme si ale konkrétní předkrmy, hlavní chody a dezerty, abychom věděli, zda je tam nějaký výraznější cenový rozdíl.

Ikea restaurace

  • Polévka – vždy dle denní nabídky, cena vždy 29 Kč
  • Hlavní chod – lososový filet s holandskou omáčkou, brokolice, zeleninový medailonek, cena 149 Kč
  • Dezert – mandlový dort, cena 39 Kč

Cena celkem za menu = 217 Kč

Globus restaurace

  • Polévka – dle denní nabídky, cena vždy 31 Kč
  • Hlavní chod – lososový filet na kopru, vařené brambory, cena 124 Kč
  • Dezert – tvarohový nákyp s ovocem, cena 59 Kč

Cena celkem za menu = 214 Kč

Je jasné, že co se týče cen, jsou na tom obě restaurace velmi podobně.

Ikea

Globus restaurace má navrch: nabízí rozvoz

Hlavní výhodou Globus restaurace je to, že své jídlo mimo jiné i rozváží. Zákazníci si mohou objednat například přes aplikaci Dáme jídlo, kde si vyberou svůj pokrm, zadají adresu pro doručení a mohou zaplatit přes online platební bránu. Poplatek za rozvoz je 39 Kč. Navíc zde najdete i takzvanou „otevřenou kuchyni“, kde si vyberete daný pokrm a kuchaři vám ho připraví úplně čerstvý.

Ikea restaurace rozvoz nenabízí, ale jídlo si tam můžete objednat s sebou a odnést si ho domů. To ale není zas až taková výhoda, jelikož tuto možnost nabízí i Globus. Obě restaurace mají něco do sebe a připravují kvalitní pokrmy. Globus má mimo jiné otevřenou kuchyni a Ikea láká na proslulé masové kuličky.

Ikea kuličky v pohodlí domova: na kolik vás vyjdou?

Dostali jste chuť na Ikea specialitu, ale máte to daleko, nebo se vám jednoduše nikam nechce? Masové kuličky si můžete připravit z pohodlí domova, jelikož před časem Ikea zveřejnila přesný recept. Najdete ho u nás na webu a přikládáme ho i zde.

A na kolik vás tato specialita vyjde? Pokud koupíte všechny suroviny jak na kuličky, tak i na smetanovou omáčku, zaplatíte za vše cca 400 Kč. Pokud chcete přidat i brusinkový džem, ten se dá zakoupit přímo v Ikea za cenu 79 korun.