Segedínský guláš podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 156 Kč
Redakce Kupi.cz
2. května
Segedínský guláš servírovaný v pánvi na bílém ubrousku a dřevěném stole Ilustrační foto: juefraphoto / Shutterstock.com

Segedínský guláš patří mezi oblíbená česká jídla. Skvělou chuť mu dodává především kysané zelí a zakysaná smetana. Tahle původem maďarská dobrota byla vytvořená ze zbytků v jedné budapešťské restauraci, což potvrzuje pravidlo, že vynikající jídla často vznikají úplnou náhodou. My si segedínský guláš uvaříme podle receptu známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Recept segedínský guláš podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 39 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 156 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 156 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky, cibuli najemno.

  • 2

    V hrnci dejte škvařit slaninu. Po chvilce přidejte polovinu připraveného sádla a cibuli. Nechte ji zesklovatět a poté přidejte na kostky nakrájené maso. Orestujte ho ze všech stran.

  • 3

    Jakmile je maso orestované, přisypte mletou papriku, drcený kmín a osolte. Promíchejte, nechte koření krátce rozvonět a pak zalejte polovinou hovězího vývaru. Přiklopte pokličkou a duste maso do poloměkka.

  • 4

    Mezitím si připravte kysané zelí. Propláchněte ho vodou a vymačkejte z něj všechnu šťávu. Překrájejte ho na menší kousky a přidejte ke guláši. Zalejte zbývajícím hovězím vývarem a duste, dokud není maso měkké.

  • 5

    Ze zbylého sádla a mouky připravte jíšku. Až je maso měkké, zahustěte guláš jíškou a nechte povařit. Nakonec přidejte zakysanou smetanu a nechte ještě chvíli povařit. Servírujte s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Zajímavé tipy

Zkuste také recept na skvělý hospodský nebo fazolový guláš.

Líbil se vám recept Segedínský guláš podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.