5 tipů na rychlý víkendový oběd: Tato jídla uvaříte do hodiny!

Kuřecí kousky v kari, servírované v kastrolku, kolem misky s kořením nelea33 / Shutterstock.com

Víkend je před námi a opět přemýšlíte, co v sobotu a neděli uvařit? Pokud nechcete v kuchyni strávit celé dopoledne, máme pro vás několik tipů na rychlý oběd, který budete mít za hodinu hotový. A místo zdlouhavého vaření můžete raději vyrazit na výlet. Tak pojďme na to, ať stihnete i nakoupit!

Přečtěte si také

Konec klamání zákazníků. Francie vydala zákon, který ochrání spotřebitele před neustálým zmenšováním balení

Jakou uvařit polévku?

I polévku jsme vybrali tak, aby vám nezabrala moc času. Budete ji mít hotovou za 15 minut! Máme na mysli květákovou polévku. Všechny suroviny v podstatě hodíte do hrnce, zalijete vývarem a za pár minut všechno rozmixujete. Můžete podávat klidně i s opečenými krutonky. Chutná výborně – máme ji vyzkoušenou.

Květáková polévka
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Květáková polévka

Klasická květáková polévka se doma nikdy neztratí. Jde o rychlý a levný recept, kterým se zavděčíte celé rodině. Navíc obsahuje spoustu vitamínů a minimum kalorií, protože je bez smetany. Tak pojďme na to!

Květáková polévka

S masem, nebo bez masa?

Pokud si víkendový oběd neumíte představit bez masa, máme pro vás několik rychlých receptů. Milovníkům vepřového doporučíme srbské rizoto s mletým masem nebo luxusní vepřovou kotletu s netradiční remuládou.

Ve výběru nechybí ani oblíbená indická kuchyně. Vybrali jsme pro vás kuřecí kousky po indicku, kterým dodá excelentní chuť vyvážená kombinace koření.

A na závěr něco „lehčího“ – extra rychlé špagety se zakysanou smetanou. Možná se vám to zdá jako trochu netradiční kombinace, ale omáčka ze zakysané smetany, ochucená česnekem, je naprostá pecka!

Špagety se zakysanou smetanou
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Střední

Špagety se zakysanou smetanou

Špagety se zakysanou smetanou jsou velmi jednoduché na přípravu, jsou tedy ideální třeba jako rychlá večeře, když není času nazbyt. A tu krémovou chuť si zamilujete!

Špagety se zakysanou smetanou
Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Střední

Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou

Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou je výtečným tipem na nevšední oběd. Vyzkoušejte tento zajímavý, chutný recept. Stačí jen namarinovat kotlety do láku a pak je ogrilovat.

Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou
Kuřecí kousky po indicku
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Kuřecí kousky po indicku

Kuřecí kousky po indicku jsou krásně šťavnaté, voňavé a jistě potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Použitý koriandr dodá tomuto jídlu vynikající nádech, nemusíte s ním při vaření tedy vůbec šetřit. Jsme přesvědčeni o tom, že si tento recept zamilujete.

Kuřecí kousky po indicku
Srbské rizoto
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Snadný

Srbské rizoto

Srbské rizoto, někdy také džuveč, má s klasickým italským rizotem společného jen velmi málo. Tento pokrm pocházející pravděpodobně z Turecka kombinuje maso, hrášek, papriku a další zeleninu s rýží. Příprava rizota je velmi snadná a podává se s nakládanou okurkou posypané strouhaným sýrem.

Srbské rizoto

Sladký extra tip na závěr

Rádi byste si o víkendu upekli i nějaký moučník? I ten zvládnete upéct do hodiny. Vybrali jsme osvěžující buchtu s originálním názvem – Orgasmus. Recept na moučník najde zde. Tak ji zkuste!

Zdroj: Kupi