Inovace dm drogerie: Zrychluje expresní vyzvednutí na 60 minut a otestuje samoobslužné dm boxy

Vstup do drogerie dm. Uvnitř prodejny, hned u východu je první instalovaný dm box dm

Nakupování v drogeriích je nezbytná činnost, ale mnohdy raději vybíráme produkty v pohodlí domova na laptopu či mobilu. Online nákupy si stále drží svou popularitu. Oblíbenou funkcí e-shopů je vyzvednutí přímo v prodejně, protože se za něj nemusí připlácet. Nyní dm drogerie představuje inovace, jež online nákupy ještě zefektivní! O co jde a jak je na tom Rossmann nebo Teta?

Přečtěte si také

Tradiční ruské jídlo pojmenované po obchodnících: Výborný hovězí Stroganov připravíte za 30 minut

Jaké novinky přináší drogerie dm?

Ať už je to prožitou pandemií, leností nebo moderní dobou, zákazníci si čím dál více užívají nakupování online. Světoví i čeští obchodníci to moc dobře vědí a snaží se nakupujícím vycházet vstříc.

Jedním z nich je i drogerie dm, která si pro své zákazníky připravila rovnou dvě inovace, díky nimž chce nakupujícím usnadnit a urychlit online nákupy. Jedná se o nové samoobslužné boxy pro vyzvedávání zásilek a dále o možnost vyzvednout si objednávku expresně již za 60 minut od objednání.

Zákazníci se mohou těšit na dm boxy

Drogerie dm se rozhodla do některých svých prodejen instalovat boxy sloužící k vyzvednutí balíčků, tzv. dm boxy. První dm box mohou zákazníci vyzkoušet již nyní, a to ve Strakonické ulici v Českých Budějovicích. Najdou ho hned u východu uvnitř prodejny. V dubnu se pak objeví v některých prodejnách v Brně a Praze. Jedná se o pilotní fázi projektu. Pokud si zákazníci nové boxy oblíbí, budou přibývat i v dalších prodejnách.

Manažer komunikace dm drogerie markt Jiří Peroutka k tomu uvedl: „Nově zřízený dm box slouží k uložení zásilek pro expresní vyzvednutí a zásilek, které si zákazník objednal prostřednictvím aplikace Moje dm či online shopu dm.cz, a jako místo doručení zvolil prodejnu dm. Vyzvedávání zásilek je intuitivní a ovládání zvládne zákazník samostatně bez pomoci spolupracovníků a spolupracovnic z prodejny.“

Mladá žena před dm boxem dm

Balíčky z dm si nově vyzvednete už za 60 minut

Po šesti letech existence e-shopu dm se stále zvyšuje jeho popularita. Možnost expresního vyzvednutí objednávek z online obchodu v prodejně využívá již téměř třetina zákazníků.

Nyní mají zákazníci možnost vybrat si, zda chtějí mít své produkty připravené k vyzvednutí za 60, nebo za 90 minut od zaplacení. Tento systém nejen šetří čas zákazníkům, ale také snižuje spotřebu obalového materiálu, a má tudíž pozitivní vliv na životní prostředí.

Nabízí expresní doručení i drogerie Rossmann nebo Teta?

Ačkoli dm přináší expresní doručení do 60 minut jako novinku, Rossmann ho už nějakou dobu nabízí. Při nákupu na e-shopu nebo v aplikaci Rossmann Club si stačí jako možnost doručení vybrat vyzvednutí v prodejně. Na vybrané pobočce na vás už do 60 minut bude čekat připravená objednávka. Stačí se pouze u pokladny prokázat kódem.

Vyzvednutí v prodejně nabízí i drogerie Teta, ovšem zde se nedočkáte expresního doručení. Na svých stránkách uvádí, že doručení do prodejny může trvat tři až sedm pracovních dní.

Zdroj: dm, Jiří Peroutka, Rossmann, Teta