V papučích a županu do obchodu? Penny otevřelo novou prodejnu přímo v bytovém domě

Fotografie Penny Marketu v přízemí bytového domu Penny

Svoji už třetí novou prodejnu v letošním roce otevírá PENNY v Olomouci. Tentokrát jde o prodejnu, která je součástí nového bytového komplexu. Otevření atypické prodejny má za sebou v Brně i řetězec Lidl, který v letošním roce plánuje v centru Prahy otevření prodejny na jedné z nejdražších ulic světa.

Přečtěte si také

Bobkový list a hřebíček neslouží jen k dochucování jídel. Fungují i proti migréně, bolesti a jako repelent

Seběhnout si pro čerstvé potraviny

Bytový komplex vznikl na místě už neexistujících mrazíren na Wolkerově ulici a novou prodejnu Penny Market o rozloze 772 m2 najdou zákazníci v jeho přízemí. Pro zaparkování mohou využít 30 vlastních parkovacích míst přímo v garážích komplexu.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o prodejnu, která je součástí bytového domu, bylo pro nás výzvou v předem daném prostoru vytvořit našim zákazníkům důvěrně známé příjemné prostředí. Prodejna je nepatrně menší než naše standardní prodejny, ale podařilo se nám vše vyřešit a navrhnout tak, že našim zákazníkům nabídneme to, na co jsou zvyklí v plné míře. Opět jsme tak dokázali, že umíme stavět naše prodejny na zelené louce i v zastavěné oblasti tak, abychom nabídli maximum komfortu a lidé se u nás cítili příjemně,“ řekl při otevření nové prodejny jednatel PENNY Mathias Mentrop.

Otevírací doba nové prodejny bude ve všední dny od 7 do 20 hodin, o víkendech od 8 do 20 hodin. Obyvatelé nových bytů a další zákazníci se mohou těšit na prostředí, kde se jim bude nejen dobře vybírat z široké nabídky českých produktů za nejvýhodnější ceny, ale kde se budou moci také setkávat se svými sousedy. Jako u všech nových prodejen Penny Marketu je i tady podle Mathiase Mentropa standardem plně zakryté pečivo, zvyšující hygienu jeho prodeje.

Nákupní košík v supermarketu s ovocem a zeleninou Canva

Lidl chystá otevření prodejny na jedné z nejdražších ulic světa

Během roku 2021 německý řetězec Lidl otevřel celkem 26 nových prodejen po celé České republice. Největší ohlas vzbudilo otevření dvouposchoďové provozovny v budově z 30. let na Malinovského náměstí v Brně.

S expanzí nekončí ani letos, naopak plánuje otevření hned několika nových provozoven. Jednou z nich má být i atypická prodejna v centru Prahy v ulici Na Příkopě. Ulice se před 3 lety umístila na 18. místě v žebříčku nejdražších ulic světa, který sestavila poradenská společnost Cushman & Wakefield. Celkem tento seznam tvoří více než 400 nákupních ulic s meziročním nárůstem nájemného o téměř 7 %.

Nová prodejna Lidlu v centru Prahy by měla sloužit především obyvatelům v okolí, zaměstnancům nákupního centra a turistům, kteří přijíždějí do města za zážitky. Otevření se plánuje už na polovinu tohoto roku, konkrétní datum zatím nebylo stanoveno. Více se o nové prodejně dočtete v našem článku.

Jste zákazníky obchodních řetězců Lidl nebo Penny? Nebo preferujete jiné prodejce? Podívejte se na aktuální akční nabídku v jednotlivých prodejnách. Na Kupi.cz vám pravidelně přinášíme aktuální přehled slev.