Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Řetězec PENNY startuje rok 2024 slevou 10 procent na kompletní sortiment

PENNY

Řetězec PENNY startuje rok 2024 významným snížením cen. V prvním lednovém týdnu poskytne zákazníkům 10% slevu na kompletní sortiment. Domácnosti tak mohou rychle a výhodně doplnit zásoby, které vyčerpaly v době svátků na konci loňského roku. Tesco plně promítá snížení DPH do cen u více než 8 500 potravin. Naopak zvýšenou sazbu DPH vůbec nepromítá do ceny dětské výživy.

Přečtěte si také

Vytvořte si železné zásoby potravin s dlouhou trvanlivostí a buďte připraveni i na horší časy

Ve více než 410 prodejnách PENNY po celém Česku se dá nákup začátkem roku pořídit skutečně výhodně. Od úterý 2. 1. do neděle 7. 1. PENNY poskytuje 10% slevu na kompletní sortiment potravin i drogerie. Sleva se vztahuje na nezlevněné, ale i akční položky a již zlevněné zboží. Zákazníci ji mohou uplatnit u pokladny po předložení zákaznické karty (digitální, nebo plastové) a speciálního kuponu, který je k dispozici v akčním letáku, na internetových stránkách, nebo v PENNY aplikaci. Maximální částka nákupu, na kterou lze slevu využít, činí 5 000 Kč.

„Ledničky a spíže v českých domácnostech se v průběhu svátků z velké části vyprázdnily. Navíc hodně lidí chce po předešlých výdajích za vánoční dárky spíš šetřit. Proto jsme se rozhodli vyjít zákazníkům vstříc a slevu zavádíme průřezově na celý sortiment,“ uvedl Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY. Připomněl, že ti, kteří zákaznickou kartu nemají, o ni mohou bez jakékoli registrace požádat na pokladnách a následně se okamžitě zapojit do akce. „Mechanismus je velmi jednoduchý a slevu díky tomu může využít skutečně každý, kdo má zájem,“ dodal Vít Vojtěch.

Již koncem prosince přitom v PENNY přeceňovali všechny nabízené produkty tak, aby zohlednili změny sazeb DPH, které platí od začátku roku 2024. Aktuální desetiprocentní sleva se tak již vypočítává z nových regálových cen, kde je u všech potravin snížena sazby DPH z dosavadních 15 % na 12 %.

PENNY tak plynule navazuje na prosincovou aktivitu, v níž s měsíčním předstihem reagovalo na snížení DPH u potravin. Po celý prosinec tak nakupujícím u pokladen započítávali slevu na produkty, kterých s nižší DPH týká.

Tesco

Tesco plně promítá snížení DPH do cen u více než 8 500 potravin

Od nového roku promítá Tesco sníženou sazbu DPH plně do cen potravin. Naopak zvýšenou sazbu DPH vůbec nepromítá do ceny dětské výživy. Pokračuje tak v dlouhodobém úsilí, kdy pomáhá zákazníkům maximálně ušetřit. Mezi tyto aktivity patří například i prosincové snížení cen u vybraných potravin napříč celým sortimentem.

„Sníženou sazbu na potraviny jsme plně promítli do cen u více než 8 500 výrobků. K tomu jsme ponechali původní nižší ceny u dětské výživy, do kterých jsme naopak vůbec nepromítli zvýšenou sazbu DPH. Pokračujeme tak v našem závazku nabízet zákazníkům kvalitní a zároveň cenově dostupné potraviny. Našim dlouhodobým cílem je pomáhat našim zákazníkům maximálně ušetřit, k čemuž využíváme každé možné příležitosti,“ uvádí Pavol Halász, produktový ředitel Tesco pro Českou republiku.

Plné promítnutí snížené sazby

Od ledna Tesco promítlo plně sníženou sazbu DPH na potraviny do cen u více než 8 500 produktů. Cena je zaokrouhlena na dvě desetinná místa (setiny). Výjimku tvoří váhové položky, u kterých je cena zaokrouhlena na jedno desetinné místo. Týká se to i všech promočních cen včetně Clubcard cen. Snížení zákazníci pocítí jak při nákupech v prodejnách, tak i při online nákupech na iTesco.cz

Zdroj: PENNY, Tesco