Brambory jsou typickou českou plodinou. Nenajdeme snad domácnost, která by je neukrývala ve své spíži. Pokud zrovna nevíte, co vařit k obědu, sáhněte právě po bramborách. Představíme vám recepty, na kterých si nejen pochutnáte, ale navíc ani příliš nezatíží vaši peněženku.
Oblíbeným a rychlým pokrmem je bramborka. Její výhodou je možnost přípravy jak doma, tak venku. Čeká vás rodinná sešlost? Bramborka je ideálním jídlem pro venkovní posezení. Zasytí, skvěle chutná, a dokonce je zdravá!
Divíte se posledním dvěma položkám? Jedná se o obdobu klasického receptu. Zkrátka do připraveného těsta přimícháte na kostičky nakrájený salám, nebo nastrouhanou cuketu. Cuketu využijete také v případě, že nemáte dostatek brambor.
Švestkové knedlíky s bramborového těsta – existuje snad lepší ukázka toho, že i jednoduchá česká kuchyně může být totální luxus? Myslíme si, že ne. Stačí švestky plus pár základních surovin ze spíže a máte parádní švestkové knedlíky.
Klasikou nejen v českých domácnostech jsou zapečené brambory. Jejich výhoda spočívá v rozmanitosti tohoto receptu. Hodí se jak pro vegetariány, tak pro „všežravce“. Každý si do nich připraví to, na co má chuť – anebo v případě nouze to, co najde ve spíži.
O co jde? Podívejme se na to!
Hledáte vhodnou přílohu k fádnímu salátu nebo jen rádi přes den uždibujete? Domácí chipsy jsou pro vás to pravé! A nebojte se! Nejsou kalorickou bombou. Jedná se o zdravou variantu, kterou si zamilujete.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Tloušťka záleží na vás, ale měli byste vědět, že se brambory během pečení nijak nezmenší ani neztenčí. Plátky položíme na pečicí papír, pokapeme olejem a okořeníme dle chuti. I s papírem položíme na plech a dáme péct.
Existuje ještě varianta bez oleje i koření – brambory pečeme na sucho, což trvá mnohem kratší dobu. Výsledkem jsou o něco tvrdší plátky brambor, které skvěle chutnají s rozteklým sýrem.
Zdroj: Kupi.cz