Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Konjakové houbičky: Proč jsou tak oblíbené a jak je používat?

me_slavka / Shutterstock.com

Slyšeli jste někdy o rostlině zvané konjak? Jde o obecný název rostliny Amorphophallus konjac, která pochází z východní a jihovýchodní Asie. Ve východní kultuře je využívaná již po tisíciletí, a to jak v potravinářském, tak kosmetickém průmyslu. K nám tento „boom“ dorazil před pár lety s příchodem těstovin z této rostliny a především kosmetických pomůcek v podobě konjakových houbiček. Jaké má účinky a jde tedy skutečně o zázrak pro naši pleť?

Přečtěte si také

Pravé přírodní hedvábí poznáte jednoduchým trikem se zapalovačem

Co je konjak?

Konjak je kořenová zelenina, tedy jedlá hlíza, která připomíná bramboru. Pro další zpracování se hlíza nakrájí, usuší a pomele. Vznikne tak konjaková mouka, jež je základem pro všechny konjakové produkty. Jeho chuť i barva jsou neutrální.

Konjakový boom

Konjaková houbička je součástí kosmetických procedur již dlouhá léta, a to především v Japonsku. Japonské ženy ji používají pro dokonalé vyčištění pleti. Vlákna konjaku se postarají o jemný peeling a prokrvení pleti, která je po používání rozzářená, sjednocená a pružná. Výhodou je, že nenaruší pH pokožky, tudíž je vhodná i pro ženy s citlivou pletí, a to hlavně díky tomu, že se jedná o 100% přírodní produkt.

Olga_Berezhna / Shutterstock.com

Před použitím je třeba houbičku namočit a změkčit. Při správné péči vám vydrží 2–3 měsíce, je ale důležité ji nechat vždy pořádně proschnout, aby se v ní netvořily plísně či bakterie. Jelikož se jedná o čistě přírodní produkt, houbičku lze následně zlikvidovat jako bioodpad. Což je další plus, nemyslíte?

Dopřejte své pleti řádnou péči

Jaké jsou výhody konjakové houbičky?

  • Hloubkově čistí póry.
  • Odstraňuje odumřelé buňky.
  • Může se používat každý den.
  • Po masáži je pleť pružná a rozjasněná.
  • Je šetrná k vaší pleti i přírodě.
  • Obsahuje cenné látky prospěšné vaší pleti.
Tinatin / Shutterstock.com

Jak se houbička vyrábí?

Jak jsme již zmínili, houbička je vyrobená z konjakové mouky, která se promíchá s vodou a vzniklá směs se nalije do formiček různých tvarů, kde se nechá odpočívat. Po několika hodinách se formičky zahřejí, aby hmota ztuhla.

Setkat se můžeme i s barevnými variantami, které jsou napuštěné aktivními látkami pro určité použití na pleť, např. černá je se složkami aktivního uhlí, které se hodí pro problematickou a aknózní pleť.