Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Tipy na zdravější verze oblíbené Nutelly

beats1 / Shutterstock.com

Když se řekne Nutella, většina z nás ví, o čem je řeč. Oblíbená pochoutka u dětí i dospělých, přestože se spekuluje o jejím nezdravém složení, a to především kvůli velkému množství palmového oleje a cukru. Naštěstí je na trhu celá řada lískooříškových pomazánek, které mají kvalitnější složení, a tak si můžete vybrat její zdravější variantu. Anebo si vyrobit „Nutellu“ vlastní, co vy na to?

Přečtěte si také

10 největších chyb, kvůli kterým naše pleť stárne mnohem rychleji. Jak se jich vyvarovat?

Alnatura bio kakaovo-oříškový krém

Německá značka, která je zárukou vysoké kvality, známá šetrným zpracováním surovin, ale také přístupem k životnímu prostředí. Na trhu najdete vícero lahodných oříškových krémů z jejich nabídky, ovšem nejblíže oblíbené Nutelle je kakaovo-oříškový krém, který obsahuje 45 % lískových oříšků. To už samo vypovídá o kvalitě a lahodné chuti.

dmBio pomazánka oříšková

Drogerie dm nabízí veganskou oříškovou pomazánku v bio kvalitě, která se pyšní 50% obsahem lískových oříšků i špetkou bourbonské vanilky. Skvělá kombinace na palačinky, do ovesné kaše nebo jen tak na lžičku.

Stepanek Photography / Shutterstock.com

HealthyCo Proteinella

Produkt od švédské společnosti, která vyrábí potraviny s důrazem na ekologii a zdraví. V oříškovém krému nenajdete palmový tuk, ale tuk kokosový a slunečnicový. S množstvím lískových oříšků ovšem firma HealthyCo šetřila, protože v pomazánce jich je pouhých 12 %. Bonusem ovšem je absence cukru a přídavek syrovátkového proteinu.

Lucky Alvin Cukrfree lískooříškový krém s kakaem a vanilkou

Lahodný krém plný oříšků bez špetky cukru s přídavkem vanilky zaručí skvělou pochoutku bez výčitek a obav o zdraví či figuru. Pomazánka obsahuje až 94 % lískových oříšků, což z ní dělá vítěze, co se podílu oříšků i celkové kvality složení týká.

Max Sport Proteinwella

Lískooříšková pomazánka od slovenského výrobce proteinových produktů Max Sport obsahuje 11 % lískových oříšků té nejvyšší kvality. Ty z ní spolu s kakaem, přídavkem 21 % syrovátkového proteinu a 0 % cukru dělají chutnou alternativu klasické Nutelly.

Czech Virus – Proteinela

Skvělá a čistá chuť bez aromat, palmového tuku nebo dochucovadel. Obsahuje 45 % arašídů a 30 % lískových oříšků, syrovátkový protein, kokosový olej a navrch neodolatelnou belgickou čokoládu. Kvalitní a lahodná chuť, za kterou si ovšem připlatíte. 500 g koupíte za 349 Kč.

Pixel-Shot / Shutterstock.com

Domácí „Nutella“ – recept

Ingredience:

  • 2 hrnky lískových ořechů
  • 1/4 šálku kakaa
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka himálajské soli
  • stéviový sirup na doslazení
Nepečený cheesecake z Nutelly
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Nepečený cheesecake z Nutelly

Milujete Nutellu? Pak musíte tento recept vyzkoušet. Nepečený cheesecake z Nutelly je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální jako dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy.

Nepečený cheesecake z Nutelly

Výroba:

  1. Lískové oříšky nejprve opražíme v troubě na 175 stupňů po dobu 10 až 15 minut, dokud se slupky nezačnou loupat.
  2. Jakmile ořechy trochu zchladnou, odstraníme z nich slupky.
  3. Ořechy rozmixujeme ve vysokootáčkovém mixéru na jemný prášek. K ořechům přidáme kokosový olej a mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří hladké máslo.
  4. Do másla přidáme kakaový prášek, vanilku a špetku soli, mixujeme dalších pár minut.
  5. Podle chuti dosladíme stévií.
  6. Do čistých sklenic naplníme krém a skladujeme v lednici.

Zdroj: kupi.cz, ochutnejorech.cz