Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Pozor na mořskou sůl z obchodu: obsahuje sklo! Výrobce ji stahuje z prodeje a varuje před konzumací

Kupi.cz / Canva

Pokud jste v poslední době zakoupili mořskou hrubozrnnou sůl, zbystřete! Výrobce Solsan a.s., který dodává na český trh výrobek Solsanka Mořská sůl hrubozrnná, varuje před její konzumací. V některých šaržích byla zjištěna možná přítomnost úlomků skla.

Přečtěte si také

Asijská specialita, která dobyla svět: Jak si jarní závitky připravíte doma, už pro ně nepůjdete do bistra

„Dovolujeme si Vás informovat, že společnost Makro Cash & Carry ČR s.r.o., přistoupila z preventivních důvodů ke stažení níže uvedených výrobků z trhu. Byli jsme informováni naším dodavatelem, že výrobek může být kontaminován úlomky skla,“ upozorňuje v tiskové zprávě na svých webových stránkách velkoobchod Makro Cash & Carry.

„Pokud jste uvedené datum výroby zakoupil a máte jej k dispozici, prosíme Vás, abyste jej stáhli z prodeje a zlikvidovali, případně vrátili do jakéhokoli velkoobchodního střediska makro. Zároveň Vás chceme požádat, abyste informovali také své partnery/zákazníky a převzali od nich produkt zpět. Za zakoupené výrobky Vám budou na základě prodejního dokladu vráceny zpět peníze. Vrácení je možné do 30. 9. 2021,“ uzavírá velkoobchod.

Kupi.cz / Canva

Online supermarket Rohlik.cz rozesílá zákazníkům, kteří si zmíněný výrobek u něj zakoupili, varovné e-maily. „Byli jsme informováni naším dodavatelem Solsan a.s., že u výrobku Solsanka Mořská sůl hrubozrnná byla zjištěna možná fyzikální kontaminace sklem. Máte-li zboží z těchto dat výroby ještě doma, prosíme vás, abyste jej nekonzumovali a zlikvidovali. Kredity za tento produkt budou automaticky připsány na váš účet,“ rozeslal svým zákazníkům e-mail Rohlík.cz.

Samotný výrobce Solsan a.s. na svých stránkách žádné varování před nebezpečím, které při požití jednoho z jejich výrobků, nemá. Zeptali jsme se proto přímo výrobce, na náš dotaz však do vydání článku nikdo ze společnosti nereagoval.

  • Společnost Solsan a.s. se zabývá těžbou a zpracováním soli, v jejich portfoliu tak najdete soli jedlé kuchyňské, krmné, průmyslové, posypové i regenerační.
Kupi.cz / Canva

Nebezpečná hrubozrnná sůl Solsanka kontaminovaná sklem

Stažení se týká výrobku Solsanka Mořská sůl hrubozrnná 1 kg sáček (GTIN: 8594012090408) s těmito daty výroby:

  • 13. 4. 2021
  • 14. 4. 2021
  • 14. 5. 2021
  • 20. 5. 2021