Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Videorecept na tradiční český tvarožník s malinami a křupavou drobenkou navíc

Valentýn je tady už za pár dní a my pro vás máme tip na originální dárek na poslední chvíli. Je to lahodný tvarožník s ovocem a drobenkou. Na tento opravdu vynikající a bohužel trochu zapomenutý dezert budete potřebovat tak málo ingrediencí, že je určitě doma najdete a pochutná si na něm celá rodina. Jak na jeho přípravu?

Přečtěte si také

Jak se doopravdy Češi stravují? Ke snídani si dá každý stý Čech pivo!

Ustoupil populárnímu cheesecaku

Ve stínu nejrůznějších „čískejků“ jsme úplně zapomněli na tvarožník – dezert, který pekly už naše babičky. Tvarožník je příkladem tradičního českého sladkého pokrmu, který se dočkal mnoha variací. A že se hodně podobá všude skloňovanému cheesecaku? Aby také ne, když je celý z tvarohu!

Dezert téměř bez mouky

V němčině se mu říká „Käsekuchen ohne Boden“, což v doslovném překladu znamená tvarohový koláč bez půdy – a přesně takový tvarožník je. Korpus jako takový v něm totiž nenajdete.

Kupi.cz

Je velmi jednoduchý

Je to skutečně velmi jednoduchý recept, nepotřebujete na něj příliš mnoho ingrediencí a dá se upravit podle vlastní fantazie. Ať už bude bílý, červený nebo třeba modrý, s malinami, borůvkami nebo jahodami, s drobenkou nebo bez.

My jsme se náš valentýnský tvarožník rozhodli posypat slaďoučkou a křupavou drobenkou, která nenucenou dokonalost a jednoduchost tohoto dezertu snadno podtrhne.

Tvarožník se peče pozvolna ve formě na koláč, v dortové formě a koneckonců se dá upéct i na plechu.

Nepečený cheesecake z Nutelly
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Nepečený cheesecake z Nutelly

Milujete Nutellu? Pak musíte tento recept vyzkoušet. Nepečený cheesecake z Nutelly je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální jako dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy.

Nepečený cheesecake z Nutelly

Jak na to?

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Polotučný tvaroh, třtinový cukr, vejce, hrubou mouku a prášek do pečiva vložíme do mísy a důkladně zpracujeme v těsto.
  3. Jakmile bude těsto připravené, vlijeme jej do máslem vymaštěné formy ve tvaru srdce a napícháme do něj oblíbené ovoce.
  4. Nyní si z ovesných vloček, třtinového cukru, skořice, másla a hrsti ořechů ručně zpracujeme drobenku, kterou připravený koláč posypeme.
  5. Do rozehřáté trouby vložíme formu s těstem a ihned teplotu stáhneme na 160 °C.
  6. Pečeme 40–45 minut.

Zdroj: kupi.cz