Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Recepty jen z pěti surovin, které jsou rychlé, zdravé a překvapí vás svou chutí

Teri Virbickis / Shutterstock.com

Představte si chutná jídla, která hravě vykouzlíte z 5 ingrediencí. Zdá se to jednoduché? A přesně takové jsou recepty, které jsme pro vás vybrali. Ideální rychlovky nejen pro podzimní večery – více času s rodinou, méně v kuchyni!

Přečtěte si také

10 největších chyb, kvůli kterým naše pleť stárne mnohem rychleji. Jak se jich vyvarovat?

Recept na chutné brokolicové karbanátky

Patříte mezi milovníky brokolice? Pak si na brokolicových karbanátcích opravdu pochutnáte! Stačí 5 ingrediencí – a můžete se pustit do jejich přípravy.

Potřebujete:

  • 1 brokolici
  • 2 vejce
  • 110 g nivy
  • 100 g strouhanky
  • 2 stroužky česneku
Vsaďte na ryze českou chuť

Postup:

  1. Brokolici včetně košťálu nakrájejte a povařte do změknutí. Mezitím si nastrouhejte nivu, rozmačkejte česnek a vyklepněte 2 vejce.
  2. Uvařenou brokolici v míse promačkejte vidličkou a přisypejte k ní strouhaný sýr a česnek. Následně směs smíchejte s vejci a strouhankou a podle chuti okořeňte solí a pepřem.
  3. Z hmoty vytvarujte souměrné bochánky a osmažte je na pánvi s rozpáleným olejem, dokud nebudou zlaté... A vaše kuchyně provoněná dobrotou!
gkrphoto / Shutterstock.com

Recept na pečené avokádo s vejcem

Suroviny:

  • 1 avokádo
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • tvrdý sýr

Postup:

  1. Avokádo rozkrojte na polovinu a vyjměte pecku.
  2. Do každého důlku v něm vyklepněte 1 vajíčko. Osolte, opepřete a vložte do předem vyhřáté trouby na zhruba 10 minut.
  3. Před koncem posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Irina Rostokina / Shutterstock.com

Recept na zelňák se sýrem

Kysané zelí se pro toto roční období dokonale hodí. Nejen, že je plné vitamínů, navíc i skvěle chutná. Zapečený zelňák je jednoduchým jídlem, které však naprosto ohromí svou chutí. Pokrm je vhodný také pro celiaky nebo příznivce nízkosacharidové diety.

Připravte si:

  • kysané bílé zelí
  • 200 g strouhaného eidamu
  • kuřecí prsa
  • 2 vejce
  • slaninu
Základ pro snadný a vydatný oběd

Postup:

  1. Opražte slaninu a kuřecí maso, které předem okořeníte dle chuti. K masové směsi přidejte zelí a krátce restujte.
  2. Můžete přidat kmín, kurkumu, sladkou papriku a jiné koření, která máte rádi – neuškodí ani špetka hřejivého chilli.
  3. Vajíčka vyšlehejte a smíchejte se sýrem. Nakonec obě směsi spojte a zelňák přemístěte do zapékací mísy.
  4. Pečte zhruba 25 minut na 180 °C. A na závěr na talíři ozdobte strouhaným sýrem a oblíbenými bylinkami.
Losangela / Shutterstock.com

Recept na pečenou máslovou dýni s vejci

Další rychlovka, ze které budete mít doslova boule za ušima. Navíc dýně k podzimu patří, tak proč nevyzkoušet další zajímavý, tentokrát vegetariánský recept z pár surovin?

Připravte si:

  • 1 máslovou dýni
  • cherry rajčata
  • špenát
  • 6 vajec
  • 100 g strouhaného čedaru
Vsaďte na sezónní zeleninu

Postup:

  1. Dýni neloupejte, jen ji omyjte a nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si pekáč s kapkou oleje a v něm promíchejte dýni a celá cherry rajčátka.
  3. Směs okořeňte a osolte dle chuti a pečte zhruba 25 minut. Po skončení této doby pekáč vyndejte a přimíchejte k dýni špenát.
  4. Pečte ještě 5 minut, poté znovu vytáhněte a rozdělte na 6 hromádek, z nichž na každou rozklepněte vejce.
  5. Osolte, opepřete, zasypte sýrem a pečte ještě pár minut. A nakonec si pořádně pochutnejte!