Indické kuře na kari

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 162 Kč
Redakce Kupi.cz
30. dubna
Indické kuře na kari s rýží v černém hlubokém talíři Ilustrační foto: margouillat photo / Shutterstock.com

Indické kuře na kari má výraznou kořeněnou chuť a je u nás velice populární. Počítejte s tím, že hlavní část přípravy by měla proběhnout den předem, protože kuřecí maso se musí marinovat a natáhnout do sebe chutě různého koření. No a další den už je to rychlovka.

Recept indické kuře na kari vás vyjde na 54 Kč za 1 porci. 3 porce připravíte za 162 Kč.

Ingredience

Marináda na maso

Kari

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 162 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Marináda na maso

  • 1

    Marinádu si připravte den předem. Všechny ingredience na marinádu dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Kari

  • 1

    Na kousky nakrájené kuře smíchejte v míse s marinádou, překryjte potravinovou folií a dejte na noc odležet do lednice.

  • 2

    Rozehřejte v pánvi olej a orestujte na něm maso, obalené v marinádě. Opékejte asi 3 minuty, dokud se maso nezatáhne.

  • 3

    Poté do pánve přidejte rajčatový protlak, cukr a sůl. Promíchejte a vařte na mírném plamenu asi 20 minut.

  • 4

    Na závěr vmíchejte smetanu, dochuťte a posypte čerstvým koriandrem. Podávejte s rýží.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Indické kuře na kari? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.