Čokoládová pěna podle Gordona Ramsayho

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
15. dubna
Čokoládová pěna servírovaná ve sklenici na stopce Ilustrační foto: Liliya Kandrashevich / Shutterstock.com

I když se to na první pohled možná nezdá, příprava čokoládové pěny je snadná a nezabere vám moc času. Základem je kvalitní hořká čokoláda. Připravte si vynikající čokoládovou pěnu podle slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho s kapkou amaretta, která potěší vaše chuťové buňky.

Recept ?�okoládová pěna podle Gordona Ramsayho vás vyjde na 15 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 60 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Čokoládu nalámejte na malé kousky a dejte ji stranou. Do kastrolku nalijte polovinu smetany ke šlehání a přiveďte ji k varu. Jakmile smetana začne vřít, odstavte ji z ohně a přidejte do ní na kousky rozlámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

  • 2

    Připravte si misku a ponořte ji do mísy s ledovou vodou. Přelijte do ní rozpuštěnou čokoládu, přidejte zbytek smetany ke šlehání, amaretto a vše vyšlehejte ručním šlehačem do hladké směsi.

  • 3

    Vyšlehejte bílek a pomalu do něj zašlehejte cukr, dokud nevznikne pevný a lesklý sníh.

  • 4

    Sníh poté opatrně vmíchejte do čokoládové hmoty. Míchejte, dokud se sníh s čokoládovou pěnou hezky nespojí. Servírujte ve skleničkách a ozdobte hoblinkami čokolády.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také čokoládovou pěnu podle slavného kuchaře Jamieho Olivera nebo čokoládovou pěnu se zakysanou smetanou.

Líbil se vám recept Čokoládová pěna podle Gordona Ramsayho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.