Leden, čas na hubnutí? Vyzbrojte se chytrými pomocníky

Leden, čas na hubnutí? Vyzbrojte se chytrými pomocníky Canva

Chcete se rychle a účinně zbavit nadbytečných vánočních a novoročních kil? Upravit tělesnou hmotnost nemusí být tak těžké – vyzbrojte se pomocníky a našimi tipy. Pomoci mohou odlehčení stravy, krokoměr nebo pravidelný pohyb. Jak na to?

Přečtěte si také

S Remoskou i Pečenkou vařily už naše maminky a věděly proč. Šetří čas, peníze a zvládne (skoro) všechno

Vyzkoušejte chytrou váhu

Novodobé chytré váhy už zdaleka neměří jen vaši tělesnou hmotnost. Díky inteligentní váze se dozvíte mnohem více – a může jít o ideální odrazový můstek. S tou pravou váhou okamžitě zjistíte také index BMI, množství tělesného tuku, podíl vody, hmotnosti svalů a kostí v těle.

A jak začít? Můžete si evidovat své pokroky – ale nezapomeňte, že ne každému pravidelné vážení sedí. Někdy je jednodušší dát na intuici a nevážit se. A co vyhovuje vám?

Čas na novou, chytrou váhu

Nechte se motivovat krokoměrem

Chcete zhubnout? Pomůže vám překvapivě obyčejná chůze. Motivovat vás mohou krokoměr nebo chytré hodinky, které počítají nachozené kroky a dokážou vás dokonce upozornit, že je čas na aktivitu. Pravidelná procházka navíc vyčistí hlavu, zbaví stresu a pomůže vám si odpočinout.

Existují také tzv. sporttestery či fitness náramky, které umí sledovat tep, denní aktivitu, spálené kalorie a mnoho dalšího. Nechte se motivovat chytře – je čas vyrazit ven!

Tip: S chytrým náramkem Samsung Galaxy Fit2 budete mít dokonalý přehled o tepové frekvenci, počtu kroků i spálených kaloriích, a dokonce se dozvíte víc i o kvalitě svého spánku, který je rovněž nesmírně důležitý pro celkovou kondici. Alternativou pak může být chytrý náramek Xiaomi Mi Band 4. Poohlédněte se po nich v letácích prodejců elektroniky na Kupi.cz.

Žijte zdravě, sportujte zdravě – fitness náramky a aplikace vám pomohou dosáhnout vašeho cíle snadno a hravě Canva

A co takhle denní půsty?

Potřebujete rychle spálit tukové zásoby? Pomoci vám mohou půsty – jednoduchá metoda, která odlehčí vašemu zažívání. Kromě vyvážené stravy si určete během dne 10 hodin z celkových 24, ve kterých budete jíst. Zbylý čas se budete postit – ale neděste se, je zde zahrnut také spánek.

Podle příznivců půstu má díky pauze tělo čas spálit energii z potravy, a navíc sáhnout do vlastních tukových zásob. Někdo však preferuje spíše občasný celodenní půst – i ten vám po Novém roce může pomoci odlehčit a nastartovat metabolismus. Zvládnete to?

Když pohyb, tak s pomocníkem

Vrháte se do pohybových aktivit a chcete brzy vidět výsledky? Usnadněte si formování postavy snů s L-karnitinem, spalovačem tuků. Látka, která je tělu vlastní, pomáhá spalovat tuky a přeměnit je na energii. Přípravek ve formě nápoje nebo tobolek si jednoduše dopřejte zhruba půl hodiny před cvičením či během – a výsledky se brzy dostaví.

Tip: Účinné spalovače pro snadnější hubnutí najdete v lékárnách Dr. Max či Benu. Sledujte akční letáky na Kupi a nenechte si ujít zvýhodněnou nabídku na pomocníka, který vám pomůže rychle se dostat do formy!

Najděte si sport, který vám sedne – fitness, aerobik nebo třeba jógu Canva

Najděte, co vás baví

Ne každému sedí posilování, silové tréninky nebo běh. Zkuste najít aktivitu, která vás bude skutečně bavit a už u ní zůstanete. Kdy jindy je čas vyzkoušet něco nového než právě v lednu. Vyrazte si zaplavat, na jógu nebo na hodinu tance. Nedělejte pohybové aktivity, ke kterým se musíte nutit už nyní – pravděpodobně vám totiž vaše nadšení nevydrží.

A že raději cvičíte doma? Pořiďte si běžecký pás, stepper nebo jiný přístroj, se kterým si cvičení užije celá rodina. I investice může motivovat k pravidelnému využití stroje, který vás přiblíží k ideální tělesné hmotnosti. Tak na co čekáte?

Tip: Je čas udělat si radost a pořádně podpořit své nové já – s obchodními řetězci. Nahlédněte například do speciálního fitness letáku Lidl, který vás vybranými produkty i tipy podpoří ve vašem snažení až do konce března. Tak s chutí do toho!