Valentýn se blíží! Jak svátek zamilovaných ovlivňuje letákové akce supermarketů?

Muž obdarovává ženu dárkovou krabicí ve tvaru srdce ORION PRODUCTION / Shutterstock.com

Valentýn, svátek všech zamilovaných, se nezadržitelně blíží, a s ním i starost o to, jak potěšit svou drahou polovičku. Díky analýze akčních letáků na portálu Kupi.cz jsme pro vás připravili tipy, jak na Valentýna ušetřit, aniž byste museli šetřit na romantice.

Přečtěte si také

Jíme je každý den, i když bychom rozhodně neměli! Co jsou ultrazpracované potraviny?

Bonboniéry a zmrzlina – sladká cesta k srdci

Pokud vaše polovička miluje sladkosti, máte vyhráno. Letos se totiž na Valentýna vyplatí obdarovat ji právě bonboniérou nebo zmrzlinou. Některé bonboniéry, jako jsou ty od značek Lindt a Merci, zaznamenaly pokles cen až o 9 %, respektive o 2 %. Zmrzlina a mascarpone, které můžete použít k přípravě domácích dezertů a cheesecaků, jsou o 5 % levnější než loni. To znamená, že za sladké potěšení letos utratíte méně.

Kytice – nesmrtelný symbol lásky

Řezané květiny, především růže, jsou tradičním symbolem Valentýna. V únoru proto prodejci zvyšují počet akcí na řezané kytice, růže a tulipány. Například v Albertu se cena za řezané růže oproti minulému roku nezměnila a v akci je i letos můžete pořídit za 50 Kč. To znamená, že i klasický dar ve formě květin může být cenově dostupný.

Regál s valentýnskými medvídky Kupi.cz

Jahody a sekt – luxus, který stojí za to

Ačkoliv cena jahod výrazně vzrostla (o 32 %), stále existují možnosti, jak na nich ušetřit. Většina velkých prodejců je má před Valentýnem v akci za cenu okolo 30 Kč za 250 g. To je sice více než loni, ale stále výhodnější než jejich běžná cena, pohybující se v zimním období klidně i okolo 70 Kč.

Sekt, neodmyslitelný prvek romantických večerů, je oproti loňsku dražší pouze o 3 %, což znamená, že přípitek lásky nemusí vyjít na majlant.

Red velvet crinkles
Čas přípravy: 2 hod 15 min Obtížnost: Snadný

Red velvet crinkles

Udělejte si pěkně sladkého Valentýna! Červená barva k tomuto svátku neodmyslitelně patří, proč tedy nezkusit popraskané sušenky red velvet crinkles? Jejich příprava je snadná, s kuchyňským robotem vám navíc půjde práce ještě lépe od ruky. U red velvet crinkles platí jedno důležité pravidlo – čím více cukru, tím lépe. Sušenky jsou pak neodolatelné i na pohled.

Red velvet crinkles

Jak na Valentýna ušetřit?

  • Sledujte akce: Využívejte akční nabídky na bonboniéry, zmrzlinu, květiny a jahody. Právě v těchto kategoriích lze najít zajímavé slevy.
  • Plánujte dopředu: S předstihem sledujte ceny svých oblíbených produktů a využijte moment, kdy jsou v akci. V mobilní aplikaci Kupi.cz si můžete dát výrobek do oblíbených a přijde vám automatická notifikace do e-mailu, když se objeví v akci.
  • Buďte kreativní: Domácí dezerty nebo osobně vybraná kytice mohou mít pro vaši polovičku větší hodnotu než drahé dárky.

I s menším rozpočtem můžete zařídit nezapomenutelný Valentýn plný lásky a radosti. Stačí být chytrý a využít nabídky, které pro vás obchody připravily, což s nákupním rádcem Kupi.cz není žádný problém.

Zdroj: data Kupi.cz