Řetězce spustily povánoční výprodej. Některé lákají na poslední slevy před zdražením

Pár nakupuje v obchodě s elektronikou Canva

Povánoční slevy v obchodech odstartovaly. Ceny spadly o desítky procent, ale ne více než před covidem. Někteří obchodníci spustili povánoční výprodeje, které by měly trvat po celý leden.

Přečtěte si také

Jíme je každý den, i když bychom rozhodně neměli! Co jsou ultrazpracované potraviny?

Globus zlevňuje o 70 % napříč sortimentem

Hypermarket Globus podle tiskové mluvčí Anety Turnovské zlevnil několik tisíc produktů napříč sortimentem až o 70 %. „Výše slev se liší u jednotlivých prodejních kategorií. Výprodej potrvá až do posledního lednového týdne,“ sdělila tisková mluvčí Globusu.

Tesco nabídne slevu 50 % na elektro

S povánočním výprodejem začal také řetězec Tesco. Levněji tak od pondělí můžete pořídit vánoční dekorace, domácí potřeby a balicí papír. Tyto produkty zákazníci podle manažera spotřebního zboží Tesco pro ČR a Slovensko Aleše Pavlíka pořídí až o 75 procent levněji. „Zákazníci od pondělí za nižší ceny nakoupí i vybrané oblečení, boty a doplňky privátní značky F&F. “

Od úterý pak budou podle Pavlíka ve slevě 30 % některé hračky a od 5. ledna Tesco nabídne slevy až 50 % na vybrané zboží z kategorie elektro.

Prodejna PLANEO Elektro PLANEO Elektro

IKEA výprodej potrvá do 13. ledna

Švédský gigant s nábytkem IKEA spustil svůj zimní výprodej už před Vánoci, a to 15. prosince. Řetězec avizuje, že výprodej potrvá do 13. ledna 2022 (nebo do vyprodání zásob).

PLANEO Elektro láká na poslední výprodej před zdražením

Až do 4. ledna probíhá v prodejnách sítě PLANEO Elektro poslední výprodej před zdražením. Levněji tak můžete pořídit telefony, notebooky, kávovary a další domácí spotřebiče. Prolistujte si aktuální akční výprodejový leták PLANEO Elektro na stránkách Kupi.cz.

Zoot rozdělí výprodeje do několika kol

Zoot, který ve svém e-shopu prodává oblečení a doplňky, rozdělí povánoční výprodeje do tří fází. První vlna slev začne 25. prosince a potrvá do 9. ledna. „Výprodej klasicky potrvá do konce ledna, nicméně ke konci už je samozřejmě menší výběr, protože zákazníci si nejhezčí kousky většinou uloví v první vlně," uvedl ředitel Zootu Milan Polák a dále doplnil, že slevy v odvětví módy po první vlně pandemie koronaviru klesly.

Podle slov Poláka se navíc zdražila doprava a další vstupní náklady, na což museli prodejci reagovat a nemohou si podle něj nemohou dovolit nabízet tak extrémní slevy jako dříve.