Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Hit tohoto léta: Mražené hroznové víno, které vás dokonale osvěží

Creative Family / Shutterstock.com

Čím se osvěžit v horké dny, když nechcete nebo nemůžete jíst kalorickou zmrzlinu? Zajímavým tipem je mražené hroznové víno. Ano, vidíte dobře. Hrozny stačí omýt, zamrazit a ledové osvěžení je na světě. Připravili jsme pro vás čtyři tipy, jak si tuto mraženou dobrotu vychutnat.

Přečtěte si také

Fantastická míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho, která se vám vždy povedou

Pozor na chemický postřik vína

Hroznové víno z běžné produkce se chemicky ošetřuje. Nejčastěji se k nám dováží z Itálie, Indie nebo JAR. Pokud si přejete mít hroznové víno 100% organické, musíte se poohlédnout po hroznech z ekologické produkce.

Na mražení se hodí jak bílé, tak fialové hrozny. Nezapomeňte je však před mražením opláchnout. Dejte bobule do cedníku a osušte je papírovou utěrkou. Poté je nechte ještě několik minut oschnout a až pak šup s nimi do mrazáku.

Kovaliova Tatsiana / Shutterstock.com

4 tipy, jak si vychutnat mražené hrozny

1. Letní limonáda pro děti

I děti se v horkém létě rády osvěží. Do velkého džbánu udělejte oblíbenou domácí šťávu (bezová, malinová) a zalijte ji sodovkou. Přidejte pár kostek ledu, plátky citronů a mražené hroznové víno. A limonáda je během pár minut hotová.

2. Hroznová smoothie bowl

V horkých letních dnech, kdy je už od rána třicet stupňů, oceníte vychlazenou snídani. V mixéru rozmixujte jeden díl ovoce (jahody, mango, maliny, borůvky) se dvěma díly jogurtu. Dejte směs do misky a ozdobte mraženým hroznovým vínem. Pro podíl sacharidů ve snídani přidejte 3 lžíce granoly.

Irina Kompaniets / Shutterstock.com

3. Mražené hroznové víno místo dezertu

Kdykoliv vás přepadne chuť na sladké, dejte si pár kuliček hroznového vína. Zchladí vás a určitě po něm nepřiberete. Ve 100 gramech hroznů (menší trs) se nachází jen 74 kcal. Hroznové víno si proto mohou dopřát i všichni ti, kteří žijí zdravě.

Zkuste si připravit skvělé letní osvěžení

4. Osvěžující vinný střik

Vinný střik je oblíbený letní nápoj zejména u dam. Víno se ředí vychlazenou sodovkou v poměru 1 : 1 a výsledkem je osvěžující alkoholický nápoj, u kterého se nemusíte bát, že by vás z něj druhý den bolela hlava. V tomto případě jednoduše nahraďte sodovku mraženým hroznovým vínem. Do sklenice nalijte 2 dl bílého nebo růžového vína a přidejte zhruba 10 kuliček mražených hroznů.