Nice Cream. Hit Instagramu i fitness světa zároveň. Někdy se jí přezdívá také Nana Cream a nejedná se o nic jednoduššího než o obyčejnou banánovou zmrzlinu. Obyčejnou, ale přesto lahodnou. Díky krémové konzistenci se rozplývá na jazyku, neobsahuje žádné přidané cukry a bez obav ji můžete dát dětem. A pokud si předem namrazíte banány, budete ji mít hotovou do 5 minut včetně umytí mixéru.
Hlavní výhoda této zmrzliny spočívá v její jednoduchosti. Potřebujete na ni jen zralé banány. Vše ostatní je navíc. Banány musí být předem zmrazené, poté se jen dají do mixéru, rozmixují a je hotovo. Díky přirozeně krémové konzistenci banánů a krystalků ledu v nich mixováním vznikne lahodná zmrzlina.
Na 4 kopečky zmrzliny potřebujete 2,5 až 3 velké banány. Čím zralejší budou, tím sladší bude mít zmrzlina chuť. Na výrobu se nehodí zelené nezralé banány, naopak ty přezrálé s černými flíčky a lehce moučnatým středem jsou ideální. Proto přezrálé banány doma nikdy nevyhazujte, ale včas je zamrazte.
Postup:
Co může být lepší než zmrzlina mezi dvěma sušenkami? Sladké mražené sendviče jsou populární letní lahůdkou. Jejich výroba zabere klidně i jen pár minut, ještě rychleji ale zmizí do úst blaženě se usmívajících strávníků. Výhodou zmrzlinových sendvičů je jejich snadná příprava, kterou zvládnete i s dětmi, nekonečné možnosti chutí a variací a také praktický způsob servírování a konzumace.
Jak už jsme nastínili v úvodu, tento recept na banánovou zmrzlinu je fitness. Obsahuje totiž jen tolik kalorií, kolik najdete v jednom banánu, tedy zhruba 88 kcal, pokud by takový banán vážil 100 gramů.
Tip: Koupené vafle stačí doma ohřát v mikrovlnce nebo na pánvi a dát na talíř. Navrch pak přijde kopeček banánové zmrzliny, pro ozvláštnění mleté vlašské ořechy a datlový sirup nebo med navrch na doslazení. A skvělá snídaně nebo svačina je na světě!
Zdroj: healthline.com, autorský text a foto Anna Kolásková