Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Leden, čas na hubnutí? Vyzbrojte se chytrými pomocníky

Canva

Chcete se rychle a účinně zbavit nadbytečných vánočních a novoročních kil? Upravit tělesnou hmotnost nemusí být tak těžké – vyzbrojte se pomocníky a našimi tipy. Pomoci mohou odlehčení stravy, krokoměr nebo pravidelný pohyb. Jak na to?

Přečtěte si také

Vynikající rychlé těstoviny s pečenou fetou a cherry rajčaty uvaříte za 5 minut!

Vyzkoušejte chytrou váhu

Novodobé chytré váhy už zdaleka neměří jen vaši tělesnou hmotnost. Díky inteligentní váze se dozvíte mnohem více – a může jít o ideální odrazový můstek. S tou pravou váhou okamžitě zjistíte také index BMI, množství tělesného tuku, podíl vody, hmotnosti svalů a kostí v těle.

A jak začít? Můžete si evidovat své pokroky – ale nezapomeňte, že ne každému pravidelné vážení sedí. Někdy je jednodušší dát na intuici a nevážit se. A co vyhovuje vám?

Čas na novou, chytrou váhu

Nechte se motivovat krokoměrem

Chcete zhubnout? Pomůže vám překvapivě obyčejná chůze. Motivovat vás mohou krokoměr nebo chytré hodinky, které počítají nachozené kroky a dokážou vás dokonce upozornit, že je čas na aktivitu. Pravidelná procházka navíc vyčistí hlavu, zbaví stresu a pomůže vám si odpočinout.

Existují také tzv. sporttestery či fitness náramky, které umí sledovat tep, denní aktivitu, spálené kalorie a mnoho dalšího. Nechte se motivovat chytře – je čas vyrazit ven!

Tip: S chytrým náramkem Samsung Galaxy Fit2 budete mít dokonalý přehled o tepové frekvenci, počtu kroků i spálených kaloriích, a dokonce se dozvíte víc i o kvalitě svého spánku, který je rovněž nesmírně důležitý pro celkovou kondici. Alternativou pak může být chytrý náramek Xiaomi Mi Band 4. Poohlédněte se po nich v letácích prodejců elektroniky na Kupi.cz.

Canva

A co takhle denní půsty?

Potřebujete rychle spálit tukové zásoby? Pomoci vám mohou půsty – jednoduchá metoda, která odlehčí vašemu zažívání. Kromě vyvážené stravy si určete během dne 10 hodin z celkových 24, ve kterých budete jíst. Zbylý čas se budete postit – ale neděste se, je zde zahrnut také spánek.

Podle příznivců půstu má díky pauze tělo čas spálit energii z potravy, a navíc sáhnout do vlastních tukových zásob. Někdo však preferuje spíše občasný celodenní půst – i ten vám po Novém roce může pomoci odlehčit a nastartovat metabolismus. Zvládnete to?

Když pohyb, tak s pomocníkem

Vrháte se do pohybových aktivit a chcete brzy vidět výsledky? Usnadněte si formování postavy snů s L-karnitinem, spalovačem tuků. Látka, která je tělu vlastní, pomáhá spalovat tuky a přeměnit je na energii. Přípravek ve formě nápoje nebo tobolek si jednoduše dopřejte zhruba půl hodiny před cvičením či během – a výsledky se brzy dostaví.

Tip: Účinné spalovače pro snadnější hubnutí najdete v lékárnách Dr. Max či Benu. Sledujte akční letáky na Kupi a nenechte si ujít zvýhodněnou nabídku na pomocníka, který vám pomůže rychle se dostat do formy!

Canva

Najděte, co vás baví

Ne každému sedí posilování, silové tréninky nebo běh. Zkuste najít aktivitu, která vás bude skutečně bavit a už u ní zůstanete. Kdy jindy je čas vyzkoušet něco nového než právě v lednu. Vyrazte si zaplavat, na jógu nebo na hodinu tance. Nedělejte pohybové aktivity, ke kterým se musíte nutit už nyní – pravděpodobně vám totiž vaše nadšení nevydrží.

A že raději cvičíte doma? Pořiďte si běžecký pás, stepper nebo jiný přístroj, se kterým si cvičení užije celá rodina. I investice může motivovat k pravidelnému využití stroje, který vás přiblíží k ideální tělesné hmotnosti. Tak na co čekáte?

Tip: Je čas udělat si radost a pořádně podpořit své nové já – s obchodními řetězci. Nahlédněte například do speciálního fitness letáku Lidl, který vás vybranými produkty i tipy podpoří ve vašem snažení až do konce března. Tak s chutí do toho!