Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Maliny ve skleničce 3x jinak: Delikátní pěna, cheesecake a nepopsatelně dobrý Eton mess

Anna Shepulova / Shutterstock.com

Maliny na zahrádkách dozrávají a pokud nevíte, co s bohatou úrodou, připravte si z malin osvěžující dezerty do skleničky. Zamiluje si je celá rodina. Jsou snadné na přípravu a můžete je připravit i úplně bez cukru. Lehké dezerty vás osvěží v horkých letních dnech a zabodujete s nimi i u návštěvy. Vybrali jsme pro vás 3 jednoduché recepty na malinové dezerty do skleničky. Jaký bude váš favorit?

Přečtěte si také

„Malý chlapec neměl na kytku pro maminku, tak jsem ho zachránila,“ zákaznice popisuje zážitek, na který se nezapomíná

Co s úrodou malin? Připravte z nich osvěžující dezerty

Už jste zkoušeli připravit dezerty do skleničky? Vypadají elegantně, jsou snadné na přípravu a nejde jim odolat. Lahodnou kombinaci čerstvých malin, smetany ke šlehání a tvarohu si zamilujete vy i vaše děti. Dezerty navíc můžete připravit úplně bez cukru. Volbu skleniček necháme na vás. Můžete zvolit klasickou sklenici nebo sklenici na stopce, dezerty ale budou vypadat neodolatelně v každé z nich.

Vybrali jsme pro vás naše 3 neoblíbenější dezerty do skleničky. Doporučujeme vyzkoušet všechny 3.

Recept na malinový Eton mess

Ochutnejte zajímavou kombinaci malin, šlehačky a sněhových pusinek. Chutná božsky.

Ingredience na 4 porce:

  • 300 g čerstvých malin
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání (minimálně 33%)
  • 1/4 vanilkového lusku
  • čerstvé maliny na ozdobu

Sněhové pusinky

  • 2 bílky
  • 125 g krupicového cukru
Tvarožník s malinami a křupavou drobenkou
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarožník s malinami a křupavou drobenkou

Lahodný tvarožník s ovocem a drobenkou je vynikající dezert, na který se neprávem tak trochu pozapomnělo. Je na něj potřeba tak málo ingrediencí, že ani nebudete muset do obchodu a na výsledku si zaručeně pochutná celá rodina.

Tvarožník s malinami a křupavou drobenkou
Třešňový koláč s tvarohem
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem posypaný drobenkou vykouzlíte během chvilky. Spojení šťavnatého ovoce, tvarohu a chutné drobenky si vychutnáte nejlépe jako odpolední moučník ke kávě nebo čaji a garantujeme vám, že nezbyde ani kousek.

Třešňový koláč s tvarohem

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 100 °C. Vezměte plech s nižším okrajem a vyložte ho pečicím papírem.
  2. Do mísy dejte bílky s cukrem. Ručně šlehejte nad vodná lázní, dokud se cukr nerozpustí. Poté sundejte mísu z vodní lázně a za pomoci šlehače sníh došlehejte – ideálně na střední výkon po dobu 6–8 minut. Hotový sníh musí být lesklý, vychladlý na pokojovou teplotu a po vytažení šlehací metly by měl tvořit špičky.
  3. Ušlehaným sněhem naplňte cukrářský sáček a špičkou s ostrými zuby nastříkejte na pečicí papír pusinky. Dejte do trouby a sušte 2 minuty. Pak plech z trouby vyndejte a nechte vychladnout.
  4. Maliny rozmačkejte a pokud vám vadí semínka, přepasírujte je přes jemné síto. V případě potřeby doslaďte. Smetanu vyšlehejte do tuha a přimíchejte do ní vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku.
  5. Připravte si skleničky. Na střídačku do nich postupně vrstvěte malinové pyré a nalámané sněhové pusinky. Pohár zakončete šlehačkou, ozdobte pusinkou a čerstvými malinami.
Stepanek Photography / Shutterstock.com

Recept na malinový cheesecake do skleničky

Ingredience na 3 porce:

Drobenka

  • 30 g změklého másla
  • 50 g najemno rozdrobených máslových sušenek

Malinová vrstva

  • 200–250 g malin
  • 2 lžíce moučkového cukru

Tvarohová vrstva

  • 200 g tučného tvarohu
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 3–4 lžíce mléka
  • máta

Postup:

  1. Nejdřív si připravte drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Rozdrťte sušenky a vmíchejte do nich máslo. Směs nasypte na plech, vyložený pečicím papírem. Pečte cca 5–10 minut, dokud sušenky nezezlátnou. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  2. Odložte si 3 maliny stranou. Zbylé maliny rozdělte na 2 poloviny. Jednu polovinu malin rozmačkejte s moučkovým cukrem a vmíchejte je do druhé poloviny malin. Připravte si 3 sklenice a malinovou směs rovnoměrně do sklenic rozdělte.
  3. Připravte si tvarohovou vrstvu. Všechny ingredience dejte do mísy a vyšlehejte. Postupně přilévejte mléko, až do vámi požadované konzistence. Tvarohovou směs rozdělte na 3 díly a lžící ji naneste na malinovou vrstvu do skleniček. Na závěr pohár posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými malinami a lístky máty.
5 second Studio / Shutterstock.com

Recept na malinovou pěnu

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g malin
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 50 g krupicového cukru
  • 20 g želatiny
  • 100 g bílé čokolády
  • maliny na ozdobu

Postup:

  1. Maliny rozmačkejte a přeceďte přes husté síto. Získanou šťávu si dejte stranou.
  2. Polovinu smetany ke šlehání vyšlehejte s cukrem a vmíchejte do něj maliny.
  3. Do kastrolku dejte 80 ml vody s malinovou šťávou. Přidejte želatinu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Po 5 minutách začněte zahřívat a přiveďte téměř k varu. Polovinu horké želatiny nalijte do malinové směsi a pořádně promíchejte.
  4. Do skleniček nalijte malinovou pěnu a nechte ztuhnout. Na ztuhlou pěnu nalijte zbylou želatinu v tenké vrstvě. Nechte ztuhnout.
  5. Druhou polovinu smetany ke šlehání nalijte do misky a nad vodní lázní přiveďte k varu. Za stálého míchání v ní nechte rozpustit bílou čokoládu. Nechte vychladnout a dejte do ledničky. Po vychlazení směs vyšlehejte a naplňte do skleniček s malinovou pěnou. Na závěr pohár ozdobte malinami.

Zdroj: Kupi