Teď je ta pravá jahodová sezona – kdo by odolal těmhle sladkým plodům? Máte chuť na něco sladkého a nevíte, co si dát k obědu? Zkuste tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami, po těch se vždycky jen zapráší! Navíc na ně nepotřebujete nic extra, stačí sedm obyčejných surovin, které určitě snadno seženete. A pokud budete chtít příště změnu, co takhle místo jahod vyzkoušet švestky nebo meruňky? I tyhle varianty stojí za to!
Věděli jste, že jahodové knedlíky mají u nás opravdu dlouhou tradici? Už v 17. století si lidé pochutnávali na ovocných knedlících, i když tehdy se spíš smažily a plnily hlavně švestkami. Dokážete si představit, jak asi chutnaly? Postupem času ale přišly na řadu i další druhy ovoce a jahody si rychle získaly srdce spousty mlsounů.
Podobné knedlíky najdete i v Rakousku nebo Polsku, ale u nás mají prostě speciální místo. Každá rodina má svůj osvědčený recept, který se dědí z generace na generaci. A jaké těsto máte nejraději vy? Dáváte přednost bramborovému, kynutému, nebo třeba tvarohovému? Variant je spousta a každý si najde tu svou!
Panna cotta je italský dezert ze smetany, želatiny, vanilkového lusku a cukru. Tato nepečená dobrota se buď horká lije do formiček a poté přelije ovocnou polevou, případně servíruje do skleniček a ozdobí ovocným přelivem. Připravte si tuto oblíbenou italskou lahůdku doma, zaručujeme, že si na ní pochutná celá rodina.
Zdroje: autorský recept Kupi.cz, Český rozhlas