Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Jak se ráno rychle zbavit nevzhledných kruhů pod očima? První pomoc po probuzení

DimaBerlin / Shutterstock.com

Kruhy pod očima nejsou nic pěkného. Pokud se ráno pravidelně budíte s oteklýma očima a viditelnými kruhy, pak je na čase udělat změnu ve své denní rutině. Někdo je ke tvorbě kruhů více náchylný a musí se o svoje oční okolí více starat. Co vám pomůže?

Přečtěte si také

Dotace na opravu rozbitých spotřebičů. Francie dává šanci na druhý život použitým věcem

Příčiny: Tmavé kruhy pod očima?

Proč se nám dělají kruhy pod očima? Kolem očí se nachází značně citlivá kůžička, která je velmi tenká a dobře cévně a lymfaticky zásobená. Pokud dojde k rozšíření žilek pod očima, pak začnou prosvítat pod tenkou kůží a my je vidíme právě coby typické tmavé kruhy pod očima.

Otoky kolem očí mohou být způsobeny nezdravou stravou a hromaděním vody. Výrazné otoky očního okolí, zejména očních víček, nepodceňujte. Jde-li o jednorázovou záležitost po prohýřené noci, pak je to v pořádku, pokud však máte oteklá víčka pravidelně, může to značit chronické srdeční onemocnění a je třeba vyhledat lékaře.

Vyzkoušejte oční krém v akci

Jak se zbavit kruhů pod očima?

První pomoc

Černé kruhy pod očima a oteklá víčka vás určitě po ránu nepotěší. Pokud spěcháte do práce a potřebujete vypadat reprezentativně, a ne jako po flámu, musíte sáhnout po rychlé a účinné pomoci – na rozšířené cévy platí třeba studené obklady, které je stáhnou, a tím se ztratí i tmavá barva.

  • Mějte v mrazáku k dispozici kostky ledu nebo vylouhovaný pytlík černého čaje, který si přiložíte na pár minut na oční okolí.
  • Oblíbený oční krém můžete nechávat i v lednici a po ránu vám udělá podobnou službu. Chladný obklad zároveň minimalizuje i otok.
puhhha / Shutterstock.com

Jak na tmavé kruhy pod očima dlouhodobě?

Kvalitní kosmetika

Kvalitní pečující kosmetika je základ všeho – pořiďte si krémy zesvětlující oční okolí, které pomohou také s pigmentovými skvrnami. Podobnou službu vám prokáže i krém s kofeinem. A na opravdu výrazné kruhy sáhněte po krému na oči s okamžitým účinkem. Koupíte jej v prodejnách kosmetiky nebo v lékárně.

Jak je zamaskovat?

Ženy samozřejmě mohou využít sílu make-upu – korektor pod očima pomůže zakrýt nedokonalosti. Zvolte nějaký v růžovém odstínu, který tak neutralizuje tmavé tóny. A pokud jej nemáte, použijte pod oči o něco světlejší korektor, než máte odstín make-upu.

Pravidelný denní režim

Dodržování denního režimu je alfou a omegou úspěchu. Člověk je naprogramovaný na bdění přes den a spánek v noci. Pokud pravidelně ponocujete, hrozí vám nejen černé kruhy pod očima, ale také stres, migrény, problémy se spánkem a zažívací obtíže.

Jedna oslava za měsíc vás samozřejmě nezabije. Pokud se však každou sobotu rozveselujete alkoholem a léčíte se z kocoviny ještě v neděli, svému tělu určitě neprospíváte. Snažte se do svého života zařadit pravidelnost a uvidíte, že se zlepšením spánku se zlepší i kvalita vašeho života a také vaše kruhy pod očima.

Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Strava

Otoky očí mohou být způsobeny špatnou životosprávou, zaměřte se proto na své zdravé návyky. Jezte kvalitní a zdravou stravu, omezte sůl, která v těle zadržuje vodu a pravidelně se hýbejte. Pohyb podpoří proudění krve a lymfy a tím zmenší otoky. A co jednotlivé složky potravy?

  • V poslední době se v oblasti výživy dbá na dostatek kolagenu, který pomáhá s pružností pleti. Najdete jej v gumových medvídcích, želatině a samozřejmě ve výživových doplňcích.
  • Na podporu cév do svého jídelníčku pak zařaďte vitamin C a rutin. Vitaminu C je nejvíce v paprikách, šípkách, citrusech, ale můžete jej samozřejmě i suplementovat. Doporučujeme kvalitní vitamin C v liposomální formě.
  • Rutin najdete zase v pohance – dopřejte si na snídani pohankovou kaši s pomeranči a podpoříte tím pevnost svých cév.

Po pár týdnech dodržování zdravějšího režimu si na kruhy pod očima už ani nevzpomenete.