Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

IKEA stahuje z prodeje hračku pro děti. Varuje před používáním a vrátí vám za ni peníze

MrWinn / Shutterstock.com

Společnost IKEA vyzývá všechny zákazníky před hračkou, která má rozvíjet motorické schopnosti dětí, aby ji přestali používat, kontaktovali prodejce a zažádali o vrácení peněz v plné výši.

Přečtěte si také

Toužíte po poctivém domácím pečivu? Začněte s přípravou žitného kvásku

IKEA stahuje z prodeje barevnou hru na rybaření z důvodu možného rizika udušení

Společnost IKEA vyzývá všechny zákazníky, kteří vlastní hru na rybaření BLÅVINGAD, aby ji přestali používat, kontaktovali prodejce a zažádali o vrácení peněz.

„V IKEA nám jde především o bezpečnost našich zákazníků. Proto přijímáme preventivní opatření a z důvodu možného nebezpečí udušení barevnou hru na rybaření BLÅVINGAD (číslo výrobku 10526506) stahujeme z prodeje. Společnost IKEA vyvíjí své výrobky pomocí přísného programu hodnocení rizik a testování, aby se ujistila, že výrobky splňují všechny platné zákony a normy na trzích, kde se prodávají,“ píše se v tiskové zprávě, kterou švédský výrobce nábytku dnes zveřejnil na svých webových stránkách.

Podle IKEA může dojít k uvolnění malých nýtků na hračce. Ty představují potenciální riziko udušení, zejména u menších dětí. Proto hru BLÅVINGAD stahuje řetězec z prodeje.

IKEA

Co dělat, když máte hračku doma?

Hru BLÅVINGAD můžete vrátit v jakémkoli obchodním domě IKEA, kde získáte své peníze zpět v plné výši. Doklad o nákupu (účtenku) IKEA nepožaduje.

„Omlouváme se za jakékoli nepříjemnosti způsobené stažením výrobku z prodeje,“ vzkazuje IKEA svým zákazníkům prostřednictvím webu.

Na jaké další výrobky v minulosti vydala IKEA svolávací akce?

IKEA zveřejnila výzvu k opravě některých zrcadel LETTAN z důvodu možného uvolnění nástěnných kování. Konkrétně se jedná o zrcadla LETTAN s datem do 2105 (rok-týden) v rozměrech 100x96, 120x96, 60x96 a 80x96 cm, u kterých existuje riziko, že se nástěnná kování uvolní a dojde k nečekanému pádu některých zrcadel.

„Prosíme všechny zákazníky, kteří vlastní toto zrcadlo LETTAN, aby jej přestali používat a bezplatně si objednali náhradní nástěnná kování na stránkách www.IKEA.cz/nahradnidily,“ vzkázal prodejce.

O tom, že IKEA stahuje z prodeje otočnou židli ODGER v antracitové barvě s časovým razítkem před a včetně 2221, a to z důvodu nebezpečí pádu a zranění, jsme psali v tomto článku.