Obložený chlebíček s debrecínkou

Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
2. listopadu 2023
Dva chlebíčky s debrecínkou servírovány na talířku, vedle talířku jsou hrozny a banány Kupi.cz

Obložený chlebíček s debrecínkou patří mezi oblíbené české speciality. První chlebíček z veky, s hutným lahůdkovým salátem a bez horního plátku pečiva připravil pražský lahůdkář Jan Paukert na počátku 30. let 20. století jako větší variantu klasických jednohubek. Připravte si verzi chlebíčku s debrecínkou podle našeho receptu, budete je mít hotové během chvilky.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Vejce uvařte natvrdo v osolené vodě a oloupejte.

  • 2

    Plátek chlebíčkové veky potřete vlašským salátem. Dva plátky debrecínky naaranžujte na chlebíček.

  • 3

    Uvařené vejce rozkrojte na půlměsíčky a jedním měsíčkem chlebíček ozdobte. Dále nakrájejte papriku a nakládanou okurku. Pár koleček okurky a proužek papriky přidejte na každý chlebíček. Nakonec dozdobte čerstvou petrželkou.

Zajímavé tipy

Místo vlašského salátu můžete chlebíček potřít také pařížským salátem, hermelínovou nebo vajíčkovou pomazánkou s cottage sýrem.

Líbil se vám recept Obložený chlebíček s debrecínkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.