Vídeňská roštěná

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 360 Kč
Redakce Kupi.cz
7. září 2023
Hovězí vídeňská roštěná na bílém talíři, vedle příbor, na dřevěném stole Kupi.cz

Vídeňská roštěná z hovězího masa není na přípravu vůbec složitá, stačí znát pár základních triků a máte připravený lahodný pokrm jako od šéfkuchaře. Ozdobená smaženou cibulkou, podáváná s dušenou rýží bude doslova delikatesou. Pojďte si ji s námi vyzkoušet, určitě si na ní skvěle pochutnáte.

Recept vídeňská roštěná vás vyjde na 90 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 360 Kč.

Ingredience

Roštěná

Smažená cibulka

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 360 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Roštěná

  • 1

    Cibuli nakrájejte najemno.

  • 2

    Hovězí roštěnou očistěte a nakrájejte na čtyři stejné plátky. Osolte, opepřete a lehce poprašte z obou stran hladkou moukou.

  • 3

    V hrnci rozehřejte vepřové sádlo a plátky masa na něm zprudka opečte z obou stran dohněda, aby se maso zatáhlo.

  • 4

    Opečené plátky dejte stranou, snižte teplotu na střední stupeň a na výpeku orestujte cibuli za častého míchání dozlatova.

  • 5

    Přidejte lžíci hladké mouky a restujte za stálého míchání asi půl minuty až minutu.

  • 6

    Cibulový základ zalijte vývarem, přiveďte k varu a přidejte opečené maso. Přiklopte pokličkou a na mírném ohni duste doměkka.

  • 7

    Hotové roštěnky dejte stranou.

  • 8

    Omáčku dochuťte solí a pepřem a máslo do ní po kouskách zašlehejte. Omáčku přeceďte přes cedník do nového hrnce. Už nevařte. Roštěnky vraťte do omáčky.

Smažená cibulka

  • 1

    Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Vložte do mísy, zasypejte moukou a opatrně promíchejte tak, aby se cibule rozpadla na jednotlivé kroužky a obalila v mouce.

  • 2

    V malém hrnci rozpalte sádlo a cibuli na něm orestujte dozlatova.

  • 3

    Cibulové kroužky nechte okapat na kuchyňské papírové utěrce.

  • 4

    Vídeňskou roštěnou podávejte ideálně s rýží ozdobenou cibulovými kroužky.

Zajímavé tipy
  • Jako příloha se skvěle hodí dušená nebo pečená rýže.
  • Dobu přípravy roštěné vám zásadně urychlí tlakový hrnec.

Líbil se vám recept Vídeňská roštěná? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.