Videorecept: Křupavé donuty z hořké čokolády

Lahodná křupavá pochoutka, kterou zvládne každý. Tyto koblihy jsou ideální, když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete péct nebo dělat nic moc složitého.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Hnědá vejce z obchodů zmizí, předpovídá Německo. Poláci se naopak domnívají, že je to chyba

Recept na mini donuty

Tento recept je na sociálních sítích velmi populární. Důvodem je patrně to, že je tak snadný a vyžaduje pouze 3 ingredience. Výsledek, který je lepší než rozpečené donuty ze supermarketu, však nejen chutná dokonale, ale také krásně vypadá. Nemusíte nutně používat jako my v receptu silikonovou formu na mini donuty, ale můžete použít jakékoli jiné silikonové formy, které máte po ruce, nebo dokonce použít dortovou formu a nakrájet je na tyčinky / čtverce.

Kromě čokolády a arašídového másla je sladkým tajemství použití quinoy. Tato malá zrnka dodávají této pochoutce nejen jedinečnou chuť, ale také vylepšují nutriční hodnotu. Quinoa je totiž známá svým vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a minerálů. Kombinace těchto živin s čokoládou vytváří nejen neodolatelnou chuť, ale také zdravější alternativu k tradičnímu receptu.

Pokud nemáte pufovanou quinou k dispozici, nemusíte ztrácet naději. Snadno ji můžete nahradit pufovanou rýží nebo burizony. Tato alternativa zajistí stejný křupavý efekt a jedinečnou strukturu.

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády
  • 25 g quinoy pufované
  • 4 lžíce arašídového másla

Tip: Ideální na tento recept je Figaro hořká čokoláda, která obsahuje nejméně 43 % kakaové sušiny, pro ještě lepší chuť doporučujeme Figaro extra hořkou 65% čokoládu.

Křupavé donuty z hořké čokolády Kupi.cz

Postup

  1. Připravte si vodní lázeň a čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy.
  2. Do roztopené čokolády vmíchejte oříškové máslo (dá se použít i tahini).
  3. Nakonec přidejte do čokoládové směsi pufovanou quinou (dá se nahradit burizony nebo pufovanou rýží).
  4. Směs nalijte do formiček na mini donuty a dejte do lednice pořádně vytuhnout.

Zdroj: kupi.cz