Recept na křehké jablečné kapsičky s tvarohovou náplní

Vůně skořice, křupavé listové těsto a lahodná náplň z jablek a tvarohu – to jsou hlavní ingredience dobroty, která si podmaní všechny mlsné jazýčky. Jablečné kapsičky s tvarohovou náplní jsou snadné na přípravu a jejich chuť vás okouzlí kdykoliv během roku.

Přečtěte si také

Něco pro milovníky mléčných řezů od Kinder: Připravte svým dětem domácí Kinder pingui!

Dobrota pro každou příležitost

Tyto lahodné jablečné kapsičky si můžeme dopřát po celý rok, ať už využijeme čerstvá jablka ze zahrádky během podzimu, nebo si je připravíme z jablek zakoupených v obchodě v kterémkoliv ročním období. Jejich příprava je snadná a rychlá, takže se perfektně hodí jako chutný dezert pro rodinu či nečekané návštěvy, kterým se budete chtít pochlubit svými kulinářskými schopnostmi. Křehké listové těsto v kombinaci s jemnou tvarohovou náplní a skořicí provoněnými kousky jablek si zkrátka zamiluje každý už po prvním soustu.

Jablečné růžičky z listového těsta
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Střední

Jablečné růžičky z listového těsta

Jablečné růžičky z listového těsta jsou nevšední variací na kombinaci jablek a listového těsta. Recept, který zvládne úplně každý, a navíc naprosto dokonale vypadá i chutná. Pokud máte doma v lednici listové těsto z obchodu a pár jablek, budete nás za tento recept milovat.

Jablečné růžičky z listového těsta
Jablečný koláč s tvarohem v lineckém těstě
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Jablečný koláč s tvarohem v lineckém těstě

Jablečný koláč s třeným tvarohem pečený v lineckém těstě je krásně voňavý a výtečně chutná. Jeho příprava je navíc snazší, než by se na první pohled mohlo zdát. Připravte si jej jako víkendový dezert, budete příjemně překvapeni.

Jablečný koláč s tvarohem v lineckém těstě

Recept na křehké jablečné kapsičky

Ingredience

  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 2 jablka
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Postup

  1. Nachystejte si misku, ve které smíchejte tvaroh s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
  2. Jablka rozkrojte napůl a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na tenké plátky, a ty následně ještě rozkrájejte na menší kousky, zhruba na třetiny či čtvrtiny.
  3. Na pánvi si rozpalte lžíci másla a kousky jablka na něm opečte. Během pečení je zasypte třtinovým cukrem a skořicí.
  4. Na desce si nachystejte balení listového těsta (pro usnadnění použijte to již rozválené). Rozkrojte ho na 6 čtverců, z kterých budete kapsičky dělat – do středu každé z nich dejte lžíci tvarohové směsi a na ni jablka.
  5. Šátečky zabalte ze všech stran a položte přehybem dolů na plech s pečicím papírem. Potřete vajíčkem a pečte 15–20 minut v troubě na 190 °C. Před podáváním můžete dozdobit ořechy a moučkovým cukrem.

Zdroj: Kupi