Svačinové boxy s moderní technologií jsou skvělé na výlety i do školy nebo kanceláře

Dívka jí ze svačinového boxu a na ruce má smart hodinky EZ-Stock Studio / Shutterstock.com

Nové technologie pronikají i tam, kde byste je opravdu nečekali. Díky tomu si dnes můžete pořídit třeba chytré svačinové boxy. Některé disponují LCD displejem nebo zařízením na solární energii, jiné šetří přírodu a prostor v tašce či batohu. Zaujmou tedy děti i dospělé. Otázkou ale zůstává, jestli jsou natolik praktické, aby se vám jejich nákup vyplatil.

Přečtěte si také

Víte, co je bazální metabolismus? Když budete jíst málo, nikdy nezhubnete

Solární energie pro ideální teplotu

Mezi technologicky nejzajímavější patří boxy s topnou spirálou, která je napájena solární energií. A ještě víc vás možná překvapí, že se hodí i pro studená jídla. Ideální teplotu zajistí za každých okolností. Pokrmy tedy budou chutnější, a navíc zůstanou déle čerstvé, což obzvlášť oceníte u ovoce a zeleniny. Některé boxy mají také zabudovaný teploměr a LCD displej, na kterém teplotu ukazují a zároveň vám umožňují ji regulovat. Musíte ale počítat s větší velikostí a také vyšší cenou než u ostatních boxů.

Pokud chcete vsadit na klasiku, vybírejte v akci

Skladnější než kdy dřív

Jednou z novinek jsou silikonové potravinové boxy ve speciální stohovatelné variantě. Jakmile jídlo sníte, zmenší se tak, že si jich téměř nevšimnete. Pokud tedy nosíte krabičku s obědem do práce, odpoledne vám v tašce zbude spousta místa, třeba na nákup. A samozřejmě se tyto boxy hodí i na výlety a túry. V batohu ušetříte drahocenné centimetry, přesto nezůstanete o hladu.

Ohřívací box na potraviny Iurii Korolev / Shutterstock.com

Udržitelné materiály

Pokud chcete balit svačiny nejen moderně, ale také ekologicky, zkuste místo silikonu 100% recyklovaný plast. Sice je méně skladný, ale díky své pevnosti se jen tak nezničí a do dětských aktovek je jako dělaný. Nejčastěji se používá polypropylen, který pochází z kelímků od jogurtů. Nemusíte tedy mít strach, že by byl recyklát jakkoliv znečištěný nebo nebezpečný.

Přírodní, ekologický i designový

Skvěle se osvědčil i bambus, který také může být recyklovaný. Potraviny uchová stejně dobře jako dřevo a další přírodní materiály, ale na rozdíl od nich se dá mýt v myčce. Jen pro malé děti bambusové boxy nedoporučujeme, protože se s nimi hůře manipuluje. Naopak je ocení teenageři i dospělí, kteří si potrpí na originální design.