Mobilní operátoři spustili vánoční nabídky! Rozdávají telefony za korunu i sluchátka za tři stovky

Usmívající se žena ve vánočním oblečení drží telefon a zabalený dárek Canva

Výhodné nabídky se před Vánocemi sypou ze všech stran a pozadu nezůstávají ani mobilní operátoři. Stejně jako každý rok, i letos lákají zákazníky na levnější produkty, zajímavé balíčky a služby zdarma. Podívali jsme se, jakou vánoční kampaň přichystal T-Mobile, Vodafone a O2 i jaké další novinky aktuálně představili virtuální operátoři.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Temu má problém. Jeho regulaci chtějí spotřebitelské organizace EU včetně českého dTestu

O2

O2 začalo zákazníkům nadělovat již od začátku listopadu. Za každou jednu službu, kterou u tohoto operátora máte, dostanete slevu 1 000 Kč na produkty z vánoční nabídky. Akce platí pro všechny a zahrnuje veškeré služby. Na jeden produkt lze uplatnit slevu pouze jednou, tisícovky tedy nelze sčítat.

Ušetřit díky tomu můžete na telefonech Samsung, Xiaomi, iPhone či Realme, na vybraných noteboocích a na velkém letošním lákadle, kterým jsou bezdrátová sluchátka O2 Pods. Ta vás díky vánoční slevě vyjdou pouze na necelých tři sta korun (oproti běžným 1 299 Kč).

Jak pro ČTK přiblížil ředitel prodeje zařízení Václav Dostál: „Po pečlivém uvážení a řadě zákaznických průzkumů jsme se rozhodli, že vyvineme vlastní produkt v této kategorii. Navíc jsme je díky tisícovce pro naše zákazníky schopni nabídnout za cenu 299 korun.

Dívka ve vánoční čepici si prohlíží telefon u stromečku Canva

Vodafone

S Vodafonem bude výhodnější nejen nákup dárků, ale i předvánoční čas strávený s blízkými. Vánoce si můžete zpříjemnit sledováním vánočních filmů díky akci Vodafone TV na 3 měsíce zdarma. Pokud si například vyberete balíček TV Komfort (pro odběratele Vodafone internetu je po třech bezplatných měsících za 232 Kč měsíčně, bez něj za 429 Kč), získáte také přístup k videotéce s více než 2 000 pořady.

U každého Neomezeného tarifu si aktuálně můžete v aplikaci a samoobsluze Můj Vodafone navíc zdarma aktivovat zrychlení dat na maximum v rámci 5G sítě, a to 3× na 24 hodin.

V neposlední řadě operátor rozdává až 5 000 korun na nákup nového telefonu, notebooku, televize nebo herní konzole PlayStation 4 –⁠ čím více služeb si pořídíte a sloučíte do jedné, tím vyšší slevu získáte.

  • Tip: Vodafone před Vánocemi myslí i na seniory. Na svých stránkách spustil interaktivní výukovou hru Digitální odysea, která pomáhá starším lidem (s pomocí jejich blízkých) překonat obavy z technologií a učí je využívat výhody online světa a ovládat chytrá zařízení.
Ideální na sledování vánočních filmů

T-Mobile

T-Mobile ve své kampani láká na zvýhodněné telefony s nejlepší dotací na trhu. Produkty značky Samsung zákazníci pořídí až o 7 000 Kč levněji, případně mohou využít akci „Dvojičky“ a za druhý telefon zaplatit pouhou 1 korunu, čímž ušetří až 14 000 Kč. Slevy lze využít nejen při nákupu mobilů, ale i chytrých televizorů Samsung, herních konzolí či notebooků. Stejná akce platí i na vybrané modely iPhonu v kombinaci s chytrými hodinkami Apple Watch.

Zatímco většina operátorů od dotací na nákup zařízení ustupuje, pro nás jsou nadále důležitou odměnou, kterou chceme pro naše zákazníky zachovat – ať už touží po novém telefonu, nebo potřebují spíš notebook či televizor,“ vysvětluje v tiskové zprávě ředitel segmentu pro rezidentní zákazníky ze společnosti T-Mobile Michal Podlucký.

Výhodné akce připravil operátor také pro Twist zákazníky s hlasovým tarifem, kterým naděluje data zdarma (1 GB při minimálním dobití 250 Kč) a neomezené volání do sítě T-Mobile na 30 dnů zdarma.

Tesco Mobile

Jak nedávno zveřejnil ve své tiskové zprávě jeden z našich největších virtuálních operátorů Tesco Mobile, změna zákaznického chování se v poslední době významným způsobem projevila i v oblasti telekomunikací. „Pro zákazníky jsou nyní jasnou první volbou velké datové balíčky. Pozorujeme pokles v množství odesílání SMS zpráv. Zákazníci stále více nahrazují klasické volání a hlavně SMS zprávy službami pro okamžité zasílání zpráv (Instant messaging),“ uvádí ve zprávě Jan Semotán, generální ředitel Tesco Mobile pro ČR a SR.

Předplacené karty jsou trendem, novinkou je SIMPLE

Také proto Tesco Mobile nedávno představilo svou novinku DIGI i revoluční tarif SIMPLE, který v sobě propojuje výhody předplacenek s paušály. Tyto předplacené karty si každý měsíc automaticky strhávají zvolenou částku z platební karty, není tedy potřeba dobíjet kredit. Stačí si pouze koupit SIM kartu, stáhnout aplikaci, zadat potřebné platební údaje a vybrat si balíček. Až do konce roku 2021 můžete využít akci a Tarif SIMPLE 2GB získat na měsíc na zkoušku za 1 Kč.

Podobné předplacené tarify s názvem Neřešto představil i konkurenční Kaktus. Kromě pořádné porce dat a 100 volných minut na hovory a 100 SMS v nich nabízí také neomezená data na sociální sítě jako Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Messenger či WhatsApp.