Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Řetězce zvyšují mzdy svým zaměstnancům. Kolik si nově vydělá pokladní v Kauflandu, Lidlu nebo Penny?

Penny Market

S novým rokem přichází i oznámení o zvýšení platů zaměstnancům obchodních řetězců. Jako první s oznámením o zvýšení mzdy a benefitů přišel řetězec Penny a tento týden s k němu přidal také Kaufland a Lidl. Kolik si v roce 2023 vydělá prodavačka nebo skladník a jaké další benefity nabízejí řetězce svým zaměstnancům?

Přečtěte si také

Tesco rozšiřuje speciální slevy pro studenty na nákup potravin. Jak ušetřit 10 % při nákupu?

Kaufland vyplatí svým zaměstnancům mimořádné odměny ve výši 150 milionů korun

Obchodní řetězec Kaufland v letošním prvním pololetí vyplatí svým zaměstnancům za jejich pracovní úsilí mimořádné odměny v celkové hodnotě 150 milionů korun. Od září pak chystá ještě navýšení mezd zaměstnanců v operativních oblastech.

„Nesmírně si vážíme loajality, trvalé angažovanosti a obrovské snahy našich zaměstnanců. Jsou pro nás klíčoví a záleží nám na jejich spokojenosti a ocenění jejich vynikající práce. Mimořádnými odměnami jim chceme vyjádřit naše srdečné poděkování a uznání,“ říká generální ředitel společnosti Stefan Hoppe.

Pro co si zajít do Kauflandu?

Peněžní odměnu Kaufland vyplatí všem kmenovým zaměstnancům v pracovním poměru, a to ve dvou částkách. Tu první zaměstnanci obdrží spolu se mzdou za březen, další pak za červen. Na podzim letošního roku také vzrostou mzdy zaměstnancům v provozních oblastech (např. asistentům prodeje nebo pokladním), a to o cca 3 000 Kč měsíčně.

Kaufland

Lidl od 1. března opět navyšuje mzdy a rozšiřuje i portfolio nabízených benefitů

V Lidlu se zaměstnanci dočkají vyššího stravného a nově také bezplatného Programu podpory, tedy externího poradenství v psychologické, právní i finanční oblasti pro zaměstnance i jejich rodiny. Doplní tak stávající benefity v podobě až 30 dní dovolené v roce, MultiSport karty či placeného volna v první školní den svého prvňáčka.

Řetězec se na zajištění atraktivního pracovního prostředí soustřeďuje dlouhodobě, díky čemuž již dvakrát získal ocenění Top Employer.

Nakupte si v Lidlu za dobrou cenu

Plat zaměstnanců v Lidlu

Od 1. března dojde také u zaměstnanců na provozních pozicích k trvalému navýšení mezd. Ty samozřejmě vzrostou nejen při nástupu, ale také po odpracování 1., 2. a 3. roku.

  • Nástupní mzda na pozici prodavač(ka)/pokladní při úvazku 40 hodin týdně vzroste na 30 700 Kč, po 3 letech pak na 33 000 Kč. V Praze s ohledem na specifický pracovní trh bude nástupní mzda nově činit 33 300 Kč, po 3 letech bude garantovaná navýšená mzda 36 600 Kč.
  • V logistických centrech pak nástupní mzda na základní pozici kompletáře při čtyřicetihodinovém úvazku vzroste na 39 467 Kč, po 3 letech se navýší na 43 467 Kč.
Lidl

I PENNY opět zvyšuje mzdy všem svým zaměstnancům

Od 1. března letošního roku se bezmála 7 000 zaměstnancům zvýší mzda v průměru o 7,5 %. Současně se mohou těšit na mimořádné odměny ve výši 4 % za první dva měsíce letošního roku. PENNY tak v letošním roce svým zaměstnancům vyplatí téměř 300 milionů Kč navíc.

Základní mzda pokladních na plný úvazek bez započítání dalších příplatků se od 1. března zvyšuje o 2 000 korun a nově bude začínat na 28 000 Kč. „Uvědomujeme si aktuální ekonomickou situaci, proto jsme se s odborovými organizacemi dohodli na vyšším navýšení mezd, než tomu bylo před rokem,“ říká jednatel PENNY Radek Hovorka s tím, že u seniorních vedoucích prodejen může jít i o navýšení mezi 4–6 tisíci Kč za měsíc.

Co nakoupit v Penny?

Kupte se slevou Máslo.

Porovnat slevy

Současně na základě nové kolektivní smlouvy a dohody s odborovými organizacemi dochází k navýšení hodnoty stravenky na den na 100 Kč. „Máme radost, že jsme tentokrát velmi brzy s vedením společnosti došli k dobrému konsenzu a podařilo se vyjednat 1,5krát vyšší navýšení mezd zaměstnanců než před rokem. Odráží to současnou ekonomickou situaci a částečně kompenzuje i navyšování cen,“ okomentovala dohodu o navýšení mezd prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová.