Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Inspirujte se před Vánoci: LEGO otevřelo svůj první obchod u nás. Co v něm najdete?

James Copeland / Shutterstock.com

Pokud se už připravujete na nákup vánočních dárků, návštěvu první oficiální prodejny LEGO v Česku byste měli určitě přidat na svůj seznam úkolů. Kde ji najdete a jaká lákadla nabízí? A jaké další nové pobočky stojí za návštěvu před blížícím se nákupním shonem?

Přečtěte si také

Čím nahradit mulčovací kůru a textilní folie na zahradě?

Nová prémiová prodejna

Globálně populární značka LEGO provozuje po celém světě na 180 oficiálních prodejen, tu první v Česku však otevřela teprve začátkem letošního listopadu, a to v pražském obchodním centru Westfield Chodov.

Dominantou prodejny je nepochybně 2,5 metrů vysoká socha rytíře na koni, samozřejmě poskládaná z lega, která navíc mluví. Značka tak odkazuje na českou historii, konkrétně na postavu sv. Václava. Složení sochy zabralo skoro 600 hodin. Kromě ní najdete na prodejně i další lego sochy a nespočet balení stavebnic a kostiček, které si leckdy můžete i vyzkoušet přímo na místě.

Tinxi / Shutterstock.com

Co všechno obchod nabízí?

Klasickým nákupem návštěva nové pobočky teprve začíná, a to i vyrazíte-li bez dětí. Prodejna nabízí hned několik aktivit, kterými si můžete nakupování zpestřit. Kromě již zmíněného skládání kostek přímo na místě si můžete například složit vlastní, unikátní minifigurku LEGO nebo se zapojit do chystaných měsíčních eventů.

Nakoupit si můžete i konkrétní dílky, které vám doma chybí – jednoduše si je vyberete a zvážíte. A k dispozici je i speciální monitor, který vám po načtení kódu vybraného balení promítne naskenovaný 3D model již hotové stavebnice.

Dárek na Vánoce? LEGO je sázka na jistotu

Kupte se slevou Lego City.

Porovnat slevy

Stavebnice pro dospělé i unikátní modely

Skládání kostiček už dávno není zábavou pouze pro děti, čím dál větší oblibu v něm nachází i dospělí. „Stavebnice pro dospělé už tvoří třetinu našich prodejů, vyrostly hlavně během pandemie,“ říká Adriana Jahňáková, generální ředitelka společnosti LEGO pro Česko a Slovensko. Pro starší je určena například řada stavebnic napodobujících světovou architekturu, vozidla či realistické květiny.

Je libo něco složitějšího?

Nakoupit zde nicméně můžete i některé sety, které jsou leckdy těžko k dostání – prodávají se pouze přes oficiální e-shop či v autorizovaných prodejnách. Patří mezi ně například:

  • Model rakety Saturn V z mise Apollo (cca 3 300 Kč)
  • Obraz Hvězdná noc od Vincenta van Gogha (cca 4 300 Kč)
  • Pozemní speeder Luka Skywalkera ze Star Wars (cca 6 000 Kč)
  • Model lodi Titanic (cca 17 000 Kč)
AkosHorvath / Shutterstock.com

Silná pozice navzdory krizi

LEGO svůj růst plánuje i nadále. V první polovině letošního roku stouply jeho tržby o 17 %, konkrétně na zhruba 89 miliard korun. I díky tomu zvládla firma přejít krizi pouze s takřka nepatrným zdražením některých produktů. A podobný úspěch jako ve světě zažívá i v Česku a na Slovensku – za posledních deset let se zde objem prodejů všech jeho produktů ztrojnásobil.

Nakupte dárky v nových obchodech

LEGO není jedinou značkou, která letos v Česku otevřela dlouho očekávanou prodejnu. V centru Westfield Chodov se letos v říjnu otevřela například také první vlajková prodejna typu Apple Premium Partner. Pro Moraváky se zase v září otevřela brněnská pobočka Primark. A na rozšiřování se chystají i velcí světoví hráči – své evropské pobočky plánuje třeba AMAZON a oficiální prodejnu má už i Coca-Cola.

Pokud máte už všechna nákupní místa projitá, podívejte se, jestli vám neunikla některá z letošních nových poboček – možná se právě v ní skrývá ten nejlepší dárek, ať už pro vaše blízké, či přímo pro vás.