Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

4 netradiční podzimní nápoje, které zahřejí. Vyzkoušejte pivní svařák nebo horký pomeranč

Rimma Bondarenko / Shutterstock.com

Vychutnejte si báječné podzimní večery – zahřejí vás teplé nápoje v alkoholické i nealkoholické formě. Užijte si opravdové kouzlo podzimu a dopřejte si lahodné drinky, na kterých si pochutnáte s blízkými. Je libo horký pomeranč nebo snad svařák z piva?

Přečtěte si také

Test odhalil, že více než polovina kloubních výživ klame spotřebitele

Recept: Horká hruška s hruškovicí

Horký hruškový džus jistě znáte – ale co když tento lahodný nápoj doplníte kapkou řízné hruškovice? Vyženete bacily a užijete si pohodový a příjemný večer. Co budete potřebovat k přípravě naší horké hrušky?

  1. Přichystejte si 15 cl hruškového džusu, lžičku medu, kompotovanou hrušku a 4 cl hruškovice.
  2. Postup je snadný – hruškový džus v šálku dolijte horkou vodou, poté hruškovicí.
  3. Nápoj nezapomeňte osladit medem a ozdobit kompotovanou hruškou. Na závěr můžete provonět špetkou skořice.
Anna_Pustynnikova / Shutterstock.com

Recept: Horký pomerančový džus se zázvorem

Také pomerančový džus lze překvapivě připravit v hřejivé podzimní variaci. Ve spojení se zázvorem a voňavým kořením si jej snadno zamilujete vy i vaše děti.

  1. K jednomu litru pomerančového džusu budete potřebovat ještě kousek zázvoru, badyán, kardamom, skořici a hřebíček. K dochucení můžete použít med.
  2. Horký pomeranč připravíte přivedením džusu a koření k varu. Krátce směs povařte a můžete podávat.
  3. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče. Čím pohostíte podzimní návštěvy vy?

Recept: Svařené pivo s medem

Kdepak, pivo není jen pro pivaře. Možná vás překvapí pivní svařák, který je nečekaně chutný. Připravuje se podobně jako tradiční svařák z vína.

  1. Stačí přelít jeden litr piva do kastrolu, přidat dvě lžičky medu, kousek skořice, hřebíček, nakrájený zázvor, špetku mletého zázvoru, muškátového oříšku a kardamomu – a na závěr hvězdičku badyánu.
  2. Pivo pomalu zahřejte, ale nevařte. Po scezení můžete podávat. Nechte se překvapit chutí pivního svařáku… nebo překvapte milovníky piva ze svého okolí!
AtlasStudio / Shutterstock.com

Recept: Dýňové latté

Nechte svůj domov provonět dýňovým latté a vychutnejte si chvíli pro sebe. Právě dýňové latté k podzimu neodmyslitelně patří – tak proč pro něj běžet do kavárny, když si jej s láskou můžete udělat také doma?

  1. Na přípravu tohoto tradičního podzimního kávového nápoje potřebujete cca 80 g dýňového pyré, dvě lžíce medu, špetku skořice a sušeného zázvoru, mletý kardamom, 300 ml mléka a v neposlední řadě 120 ml silné kávy.
  2. Jako první krok protlačte pyré sítkem, aby v kávě nezůstaly kusy dýně. Přidejte med a koření a hustou směs rozdělte do tří sklenic.
  3. Poté na pyré nalijte napěněné horké mléko. Nakonec stačí opatrně dolít espressem. Sklenice budou krásně vypadat a káva bude nejen příjemně vonět, ale především úžasně chutnat. Jako samotný podzim.

Zdroje: toprecepty.cz, toprecepty.cz, vitalia.cz, magazin.recepty.cz, kupi.cz