Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Velkoobchod Makro otevírá síť malých prodejen Bonveno

Makro

Velkoobchod makro ČR přichází s novou sítí maloobchodních prodejen Bonveno. Zákazníkům chce dokázat, že i nákup „za rohem“ může být rychlý, pohodlný a čerstvý. Nová síť sousedských prodejen Bonveno vzniká pod hlavičkou společnosti Makro Convenience Czechia, jejímiž společníky jsou Makro ČR a skupina METRO, přináší koncept pohodlného, čerstvého a zároveň rychlého nákupu.

Přečtěte si také

Mango: Superpotravina s pouhými 75 kaloriemi ve 100 g! Zhubněte a posilte imunitu s lahodným ovocem

Co je Bonveno?

Ve městech po celé České republice se do dvou let otevřou desítky nových sousedských prodejen s potravinami a občerstvením Bonveno. Zákazníkům chtějí přinést pohodlí, čerstvost, příjemnou obsluhu a širokou nabídku kvalitního zboží za příznivé ceny i pro rychlé nákupy, při nichž se dosud lidé museli obvykle odbývat.

„Každému z nás někdy zbývá příliš málo času na to, aby si pečlivě naplánoval větší nákup a v klidu obstaral všechny položky. Bonveno chce lidem výrazně zpříjemnit i nakupování ‚za rohem‘, při němž lidé potřebují rychle, ale kvalitně zahnat hlad nebo na poslední chvíli sehnat vše potřebné do domácnosti,“ říká Karel Bárek, generální manažer sítě Bonveno Česká republika. V pilotním provozu se loni otevřely první čtyři prodejny Bonveno v Praze.

Bonveno

Prodejny Bonveno jsou jiné

Od večerek a dalších malých prodejen se provozovny Bonveno podle Bárka odlišují nejen moderním designem a nadstandardním zákaznickým servisem, ale především svojí nabídkou. Sortiment potravinářského i nepotravinářského zboží zahrnuje čerstvé pečivo, ovoce a zeleninu, hotová jídla, lahůdky, nápoje či drogerii, ale také občerstvení, jako jsou například hot dogy, čerstvé bagety a sendviče nebo kvalitní čerstvá káva.

„První zpětná vazba našich zákazníků ukazuje, že se jim naše prodejny líbí a začínají se pravidelně vracet. Po cestě do práce seženou kvalitní snídani, odpoledne a večer u nás jednoduše naplní své ledničky. Také zahraniční návštěvníci České republiky oceňují čerstvé a rychlé občerstvení v turistických místech za dobré ceny,“ doplňuje Bárek.

Kde jsou obchody Bonveno?

První prodejna Bonveno se zákazníkům otevřela na pražském Andělu v létě 2023. Do roku 2024 pak síť vstupovala s celkem čtyřmi provozovnami – všemi v metropoli. Letos plánuje Makro Convenience Czechia expanzi svých maloobchodních prodejen výrazně urychlit. Otevřít jich chce do konce roku přibližně dvacet, přičemž posilování sítě Bonveno má pokračovat i v následujících letech.

„Počítáme s tím, že se koncept pohodlného sousedského nakupování rozšíří z Prahy do všech regionů České republiky. Síť Bonveno spravujeme společně s mateřskou společností METRO. Koncept se v tuto chvíli v rozvíjí v několika státech Evropy. Pro Makro ČR síť Bonveno představuje další prodejní kanál v segmentu maloobchodu, který považujeme za jeden z klíčových pilířů našeho podnikání,“ říká generální ředitel velkoobchodu Makro ČR Jiří Nehasil.

Zdroj: makro.cz