Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Magnetické, nebo nalepovací řasy: Které jsou lepší a bezpečnější?

Canva

Magnetické řasy v současnosti zaznamenávají velký boom a postupně nahrazují nalepovací varianty. Pokud správně vyberete a naučíte se s nimi pracovat, budou na očích vypadat dokonale. Nás ale tentokrát zajímalo hlavně to, jestli jsou tak bezpečné a šetrné, jak se tvrdí.

Přečtěte si také

Opory pro zahradní rostliny aneb Praktické dekorace, které vaše zahrada nutně potřebuje

Jak na šetrnou aplikaci?

Pokud se rozhodnete pro magnetické řasy, úplně si vystačíte s šikovnýma rukama. Na očích totiž drží díky magnetům a speciálním očním linkám. Jinak budete potřebovat jen řasenku, kterou se předem nalíčíte jako obvykle. Nehrozí vám tedy podráždění očí lepidlem. Riziko infekcí a alergií ale existuje vždy, proto dbejte na hygienu i na kvalitu produktu.

Pozor také na aplikaci pinzetou, ke které magnetky přilnou spíše než k vašim víčkům. Raději tedy doporučujeme zainvestovat do speciálního aplikátoru, jenž má dva slabé magnetky na obou stranách. Pro dokonalý vzhled i bezpečnost postupujte od horních řas k dolním.

Také u klasických a trsových nalepovacích řas nejprve oči naličte. Potom můžete nanést tenkou vrstvu lepidla a řasy nalepit podle potřeby. Začínejte pokud možno u středu oka a pak teprve přejděte do koutků. Hodně ale záleží i na kvalitě lepidla. V ideálním případě se dobře nanáší, udrží řasy na svém místě po celý den nebo večer a zároveň jde snadno odstranit.

Canva

Sundávání umělých řas

Magnetické varianty nesmíte na rozdíl od „nalepovaček“ strhávat rukou. Hrozilo by totiž, že si poškodíte svoje vlastní řasy. Možná si ještě z fyziky pamatujete, že magnety se od sebe nejlépe oddělí třením, nikoli trháním. A ani tyto malé magnetky nefungují jinak – když je jemně promnete, půjdou vám dolů nejlépe a bez podráždění očí.

Před aplikací umělých řas si oči naličte řasenkou

Před další aplikací

Abyste nalepovací řasy mohly znovu použít, bude nutné je důkladně očistit od zbytků lepidla. Slouží k tomu speciální odstraňovač, který seženete v internetových i kamenných drogeriích. Naproti tomu magnetické řasy se obejdou téměř bez údržby, maximálně z nich setřete řasenku, a to nejlépe vatovou tyčinkou.

Canva

Které vybrat?

Trsové nalepovací řasy nabízejí nejvíce možností, působí přirozeně a jsou vhodné i pro začátečnice. Je totiž skoro 100% jisté, že si s nimi nepodráždíte oči ani při prvním použití. Klasické umělé řasy se nalepují i strhávají trochu hůře. Pokud tedy máte citlivé oči nebo problémy s pletí, vybírejte lepidlo i samotné řasy velmi pečlivě. Módní magnetické řasy sice vyžadují zručnost a zkušenosti, ale pokud vám ani jedno nechybí, budou nejbezpečnější volbou.