Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Dárek, se kterým nešlápnete vedle: Nákupní poukazy pro blízké i zaměstnance

Canva

Co zase vybrat pod stromek? S nákupem dárků si každý láme hlavu a je těžké každý rok vybrat něco, co daného člověka potěší. Většinu lidí zasáhla energetická i koronavirová krize natolik, že si museli utáhnout opasky. Dávat lidem peníze nemusí být dobrý nápad, mnohem lepší volbou je darovat nákupní poukazy. Jde o geniální dárek, který ocení každý.

Přečtěte si také

Oběd do 50 minut! Výborné lasagne se špenátem, mozzarellou a bešamelem

Jak nákupní poukazy fungují?

Nákupní poukazy nabízí jak hypermarkety a supermarkety, tak i různé řetězce, kavárny, lékárny, salony krásy, a dokonce i restaurace.

Jejich nabídku hledejte vždy u pokladen. Svým výběrem nejenže zacílíte dárek podle preferencí obdarovaného, ale také můžete tímto způsobem podpořit svého oblíbeného obchodníka.

Do čeho svůj dárek zabalíte?

Jaký zvolit

Vouchery mají různé podoby. Někdy jsou dělané pro jednorázový nákup, některé můžete použít opakovaně, dokud nevyčerpáte danou částku. V určitých obchodech si můžete vybrat z několika typů poukazů podle částky, ale jinde dávají možnost zvolit si částku, která bude na poukazu. Voucher má obvykle omezenou dobu platnosti a obdarovaný by na to měl myslet.

Vždy je vhodné darovat takové poukazy, které dotyčný využije. Zajisté nikdo neocení poukaz do posilovny, když necvičí a nemá v plánu to měnit. Naopak je vhodné vybrat oblíbené divadlo, značku oblečení, nebo vyhlášenou restauraci. Ženy ocení masáž nebo wellness, muži vyzkouší barber shop nebo obchod se sportovními potřebami nebo železářství.

Canva

Ideální příležitost pro zaměstnavatele

Zaměstnavatelé často přemýšlí, jak ocenit své zaměstnance. Někteří se uchýlí k finanční prémiím, jiní připočítají dny volna navíc a někteří dávají třeba dárkové koše.

Zatímco prémii nemusí každý náležitě ocenit, poukaz na nákup zajisté ano. Jde o dárek, který si firma může dát do nákladů, a udělat tak svým zaměstnancům radost.

Důležité je vybrat poukaz, který využijí všichni zaměstnanci, nejlepší možností je obvykle zvolit poukazy do hypermarketů, protože potraviny potřebuje nakupovat každý.

Které obchody poukazy nabízí?

V současné době jich je tolik, že by se do našeho seznamu nevešly, představíme si proto ty nejvýznamnější:

  • Kaufland: Nabízí dárkové poukazy, jejichž hodnotu si můžete vybrat od 10 Kč až do 3000 Kč. Zatímco většina obchodů má poukazy s roční platností, poukaz Kauflandu má platnost 4 roky.
  • Albert: Dárková karta od Alberta může být nabita částkou v rozmezí 200 až 1500 Kč. Platnost je 12 měsíců.
  • Lidl: Dárkové karty Lidl si můžete vybírat ve 3 variantách 250, 500 nebo 1000 Kč. Pokud je chcete koupit hromadně pro firmy, minimální odběr je 40 kusů.
  • Billa: V Bille si můžete kartu dobít částkou až 5000 Kč a nabízí se vám možnost opakovaného dobíjení karet.
  • PENNY: Dříve jste zde měli karty s předem danou hodnotou, letos však můžete zvolit jakoukoliv částku v rozmezí od 100 do 2000 Kč. Kartu lze nabíjet opakovaně.
  • IKEA: Tento gigant nabízí možnost dárkových karet s libovolnou částkou a obdarovaný ji může využít i při platbě online.
  • Decathlon: Kartu si zde můžete nabít částkou od 250 do 4000 Kč a lze ji využít v kamenných prodejnách i online.
  • DM: Tady nabízí karty, které můžete nabít částkou až 5000 Kč a platnost karty je 10 let.
  • Dr.Max: Vybrat si můžete dárkové poukázky v hodnotě 100 a 500 Kč. Poukazy můžete využít jen jednorázově a jen v kamenných prodejnách.