Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Nová mobilní aplikace IKEA je tady. Obchodní dům ve vaší kapse

Canva / Kupi.cz

Švédský lovebrand IKEA udělal další krok k zákaznické spokojenosti. Představil totiž novou mobilní aplikaci, jejímž prostřednictvím mohou zákazníci nejen vyhledávat informace o zboží, ale též nakupovat. Aplikace je k dispozici pro iOS i Android a lze ji nainstalovat na mobilní zařízení i tablet.

Přečtěte si také

Pravé přírodní hedvábí poznáte jednoduchým trikem se zapalovačem

IKEA dobývá online svět

Pandemie koronaviru ukázala švédskému nábytkovému řetězci IKEA, že online prostředí je pro něj stále polem neoraným. Objednávky nábytku a doplňků, které miluje celý svět, byly sice online k dispozici, ale webové prostředí bylo neintuitivní a nepřehledné a celý web příliš často vůbec nefungoval. V odpověď na zvýšený zájem o své produkty vyvinula proto IKEA aplikaci, v níž mohou zákazníci výrobky snadno vyhledávat i nakupovat.

Prostřednictvím nové aplikace IKEA rozšiřujeme možnosti, jak můžeme být v kontaktu se zákazníky v Česku. Z našich interních průzkumů víme, že více než 80 procent nákupů, které u nás zákazníci uskuteční, začíná právě v online prostředí. Proto do online nástrojů neustále investujeme,” uvedl Pavel Jirát, Country Digital Manager IKEA pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.

Aplikace s jednoduchým názvem IKEA nahradila stávající aplikaci IKEA Store, která fungovala spíše jako mobilní katalog, a kromě nové funkce přímého nákupu přináší též notnou dávku inspirace a nápadů pro vaše bydlení.

Canva / Kupi.cz

Snazší vyhledávání i nabídka pro členy IKEA Family

V průběhu září probíhalo beta testování, během něhož si appku stáhlo více než 60 tisíc uživatelů, kteří uskutečnili přes 1 600 nákupů. Aplikace, která přináší ještě snazší vyhledávání, prohlížení, hodnocení výrobků a nakonec i nakupování, již stihla získat i ocenění Lovie Awards a na celém světě ji využívá přes 26 milionů lidí. Aplikace umožňuje vytvářet nákupní seznam, podle něhož lze později provést nákup, a najdete zde také přehled aktuálních nabídek pro členy klubu IKEA Family. Svou kartu IKEA Family navíc v aplikaci snadno zobrazíte ve formě QR kódu, takže ji v případě návštěvy obchodního domu nebudete muset hledat. V aplikaci přitom stačí pouze založit účet, případně použít ten stávající.

Canva / Kupi.cz

Dočkáme se i Scan & Go

Vývojáři se navíc chystají aplikaci ještě vylepšit a přidat též funkci Scan & Go, která by zjednodušila nakupování v obchodních domech. Stačilo by naskenovat čárový kód a aplikace by zobrazila detaily o daném výrobku, například rozměry nebo dostupné varianty. „Nová aplikace umožní zákazníkům dokončit nákup přímo z jejich mobilního zařízení – kdykoliv a kdekoliv. Postupně budeme přidávat další funkce, jako je např. vyhledávání výrobků podle fotek nebo funkci Scan & Go, kterou budou moci zákazníci využívat v našich obchodních domech,“ dodává Pavel Jirát. Pokud vás aplikace zaujala, pro iOS si ji můžete stáhnout zde, pro Android zde.