Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

IKEA uvedla na trh speciální kolekci gaučů pro LGBT+ komunitu. Vybere si pansexuál i transgender

IKEA

IKEA nově nabízí sérii pohovek s LGBT+ tematikou. Barevný nábytek je dostupný v kanadském prodejně. Barevná kolekce je určena například pro transgender osoby, bisexuály, nongender, ale i asexuály. Jde o podporu sexuální identity, nebo marketingový tah?

Přečtěte si také

Nákupní vozík budoucnosti? V Belgii zatím sklízí během testovacího provozu úspěch

IKEA se rozhodla (a ne poprvé) reagovat na témata, která se ve společnosti dostala do popředí. Právě problematika lidské sexuality dala vzniknout sérii pohovek v různobarevném provedení, z nichž každý typ je věnován jiné sexuální identitě. Kolekce má za úkol podpořit LGBT+ komunitu.

„Chceme, aby se lidé všech sexuálních orientací a genderových identit cítili v IKEA i všude jinde jako doma,“ uvedl John Williams, kanadský ředitel diverzity. Jde o krok v boji za spravedlivý svět, kde neexistují nenávistné projevy homofobie či transfobie a podobně.

Gauče na sociálních sítích sklidily mnoho chvály, ale hodně lidí na ně reaguje také negativně.

Tip: Všechny aktuální katalogy IKEA najdete na jednom místě v mobilní aplikaci nebo na webu největšího nákupního rádce Kupi.cz.

Duhová sedačka jako vlajková loď podpory

Stěžejním modelem je pohovka s duhovou vlajkou, která symbolizuje LGBT+ komunitu. Tu tvůrci obohatili o tři proužky v barvách transgender vlajky, ale i hnědým a černým detailem, prostřednictvím kterého chtěli upozornit na etnické menšiny v LGBT+. Nechybí ani pohovka s květy nebo sofa inspirovaná vlajkou bisexuálů.

IKEA

Podpora pro komunitu LGBT+ v Česku

Mnoho značek podporuje LGBT+ komunitu také v tuzemsku. Kromě řetězce IKEA u nás jde například o:

  • Vodafone,
  • Dedoles,
  • ale i Innogy
  • či Amazon.

Ty podporují své zaměstnance, kteří jsou součástí LGBT+, zviditelňují se na akcích nebo přispívají organizacím, které u nás zaštitují podporu a ochranu zmíněným komunitám. Cílem je podpořit odlišnost, ale i smazat bariéry mezi menšinami a většinou.

IKEA

Již dříve IKEA rozvířila vody, když oznámila, že výtěžek z prodeje duhových barevných tašek STORSTOMMA daruje partnerským organizacím ve prospěch komunity 2SLGBTQ+.