Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Tiramisu mochi: Sladké spojení Itálie a Japonska aneb dezert, který vládne instagramu

Kenishirotie / Shutterstock.com

Hledáte originální dezert, který ohromí vaše hosty a zároveň potěší chuťové buňky? Pak vyzkoušejte tiramisu mochi, dokonalou kombinaci jemného italského krému a nadýchaného japonského těsta. Tento netradiční zákusek si získá vaše srdce na první ochutnání.

Přečtěte si také

Lepší než větrník. Nový zákusek od Marlenky budete chtít kupovat pořád dokola

Co budete potřebovat?

  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba vaření: 20 minut

Ingredience:

Na krém:

  • 200 g krémového sýra mascarpone
  • 150 ml smetany na šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru

Na mochi těsto:

  • 300 g lepkavé rýžové mouky (mochiko)
  • 30 g kukuřičného škrobu (na válení)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 180 ml mléka
  • 30 g másla

Na posypání:

  • Trochu kakaa

Jak si dezert připravit?

Příprava krému:

  1. V míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem do hladka.
  2. Přidejte vychlazenou smetanu a šlehejte, dokud nevznikne pevný krém.
  3. Rozstřihněte potravinovou fólii na 10 čtverců. Na každý z nich dejte porci krému.
  4. Každou porci zabalte do fólie a vytvarujte do silnějšího kolečka.
  5. Položte zabalené krémy na menší plech vyložený utěrkou a dejte do mrazáku na 2 hodiny.

Příprava mochi těsta:

  1. V míse smíchejte rýžovou mouku, kukuřičný škrob, cukr a kakao.
  2. Přilijte mléko a promíchejte. Poté směs vařte nad vodní lázní přibližně 20 minut, dokud nevznikne lepivé těsto.
  3. Do teplého těsta zamíchejte máslo a nechte vychladnout. Poté těsto hněťte, dokud nebude hladké a pružné.
  4. Těsto rozdělte na 10 stejných částí. Každou část vytvarujte nebo vyválejte do kruhu a zabalte do ní mražený krém.
  5. Dobře uzavřete a lehce vytvarujte do tvaru buchtičky.

Po dokončení hotové tiramisu mochi poprašte kakaem a podávejte. Pokud je nebudete ihned konzumovat, skladujte je v lednici v uzavřené plastové krabičce.

Kenishirotie / Shutterstock.com

Užitečné tipy

  • Pro intenzivnější chuť tiramisu mochi můžete do krému přidat kapku vanilkového extraktu nebo likéru Amaretto.
  • Pokud nemáte kukuřičný škrob, můžete použít bramborový škrob.
  • Pro snadnější práci s mochi těstem si ruce a pracovní plochu lehce poprašte škrobem.

Zdroj: Kupi