Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Solární sprchy: Ekologický a praktický způsob osvěžení na vaší zahradě

KlavdiyaV / Shutterstock.com

Solární sprchy jsou stále populárnějším doplňkem na zahradách a venkovních prostranstvích. Tyto inovativní zařízení využívají sluneční energii k ohřevu vody, což nejen šetří energii, ale také nabízí osvěžení bez nutnosti připojení k elektrické síti. V našem článku se podíváme na výhody solárních sprch a poskytneme vám užitečné informace pro výběr správného modelu a údržbu.

Přečtěte si také

Vychutnejte si víkend ve znamení asijské kuchyně: 5 tipů oběd pro celou rodinu

Výhody solárních sprch

  1. Ekologie: Solární sprchy využívají sluneční energii a nevyžadují elektrické připojení, což šetří energii a snižuje ekologickou stopu.
  2. Ekonomický provoz: Díky využití sluneční energie se solární sprchy šetří vaše náklady na energii, protože nemusíte platit za ohřev vody.
  3. Pohodlné a rychlé použití: Solární sprchy nabízejí okamžitý a pohodlný přístup k teplé vodě, což je ideální pro osvěžení venku.

Radoslav Cajkovic / Shutterstock.com

Výběr správného modelu

Při výběru se zaměřte na:

  1. Kapacita a tlak: Zvolte solární sprchu s dostatečnou kapacitou a tlakem vody, které odpovídají vašim potřebám a preferencím.
  2. Kvalitní materiály: Hledejte sprchy vyrobené z odolných, které nezaskočí ani povětrnostní podmínky.
  3. Design a funkčnost: Zvažte design sprchy a její funkčnost, jako je nastavitelný sprchový trysk, bezpečnostní ventily a snadná údržba.

Instalace a údržba

Správné umístění: Umístěte solární sprchu na slunné místo, které získá co nejvíce sluneční energie pro ohřev vody.

Čištění a údržba: Pravidelně čistěte sprchovou hlavici a filtr, odstraňujte vápenaté usazeniny a udržujte sprchu v dobrém stavu.

Zimní skladování: Pokud nepoužíváte solární sprchu v zimních měsících, zajistěte její správné skladování a ochranu před mrazem. Nezapomeňte dokonale vypustit vodu z útrob sprchy, aby nedošlo k poškození mrazem.

MJTH / Shutterstock.com

Doporučené modely solárních sprch

Existuje na trhu široká škála solárních sprch různých značek a modelů. Zde je několik doporučení, která vám mohou pomoci při výběru správného modelu pro vaše potřeby:

  • Solární sprcha Fieldmann FZH 5035 snadno zbaví plavce po koupání bazénové chemie a po celou denní dobu nabídne možnost příjemného osvěžení solárně nahřátou teplou vodou. Tělo sprchy je zároveň nádrží. Zásobník pojme až 35 litrů vody, kterou ohřeje až na 60 °C. Pomocí pákové baterie pak jednoduše pustíte déšť příjemně teplé vody. Tento typ má také kohoutek, který oceníte při mytí nohou nebo když si chcete naplnit vodou třeba konev.
  • Solární sprcha GARDENA Trio: Tato sprcha nabízí tři různé možnosti využití – sprchování, polévání zahrady a jemný tryskový proud. Je vyrobena z odolných materiálů a její montáž je snadná a rychlá.
  • Solární sprcha Bestway Poolside: Tento model je ideální pro použití u bazénu. Má velkou kapacitu a je vybaven otočnou sprchovou hlavicí pro snadné nastavení proudění vody. Jeho kompaktní design a stabilní konstrukce zajišťují pohodlné používání.
  • Solární sprcha Kärcher SDP 14000: Pokud hledáte vysoce výkonnou solární sprchu, tento model je skvělou volbou. Má vysokou kapacitu, regulovatelný teplotní ukazatel a praktický ovládací panel pro snadné nastavení. Je vyroben z odolných materiálů a nabízí kvalitní výkon.

Při výběru solární sprchy se zaměřte na své potřeby, kapacitu, design a funkčnost. Doporučujeme číst recenze a zkušenosti uživatelů, abyste měli lepší představu o kvalitě a výkonu konkrétního modelu. S dobrým výběrem solární sprchy se budete moci těšit na osvěžující a ekologické sprchování na vaší zahradě.

Zdroj: Kupi.cz, Fieldmann.cz, Kärcher, Gardena