Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Elektrická deka nebo termoprádlo: Zahřívací produkty budou hitem letošních Vánoc

Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

Jen málo pocitů je tak příjemných, jako když se vrátíme zmrzlí zvenku a konečně se můžeme ohřát. Ne každý se však letos skutečně zahřeje. Mnoho lidí mrzne ve svém vlastním domově a důvod je prostý, nemohou si dovolit zapnout topení nebo zatopit v kamnech. Při výběru dárků pod stromeček se tak nabízí skvělá příležitost potěšit blízké dárky, které je zahřejí. Nemusí se jednat pouze o lahev rumu, poradíme vám tipy, se kterými zabodujete.

Přečtěte si také

Zdravá a sytá polévka z Východu: Ochutnejte pravý boršč podle receptu známého šéfkuchaře

Elektricky vyhřívané produkty jsou top

Vytápění celé domácnosti je drahé, mnohem levnější je koncentrovat teplo v místě, kde se zrovna nacházíme. Skvělou volbou jsou vyhřívané produkty do zásuvky. Umožní odpočívat na posteli, na pohovce nebo třeba v křesle a dopřávat si teplo, které putuje přímo k našemu tělu.

Pokud někdo trpí na prochladnutí, nastydlý krk, bolavá záda nebo záněty močového měchýře, jde o dárek k nezaplacení. Vyhřívaných produktů do zásuvky existuje mnoho druhů:

  • Elektrická deka – Univerzální volba, lze se s ní přikrýt kdekoliv, na posteli, u počítače i při sledování televize. Větší deky umožní zahřát se společně s partnerem.
  • Elektrické podložky a prostěradla – Zajistí příjemný spánek s teplem, které bude zespodu putovat přímo k tělu.
  • Vyhřívané papuče/ponožky – Zima od nohou je zákeřná a mít nohy v teple je základ. Nemáte podlahové topení? Nevadí. Vyhřívané ponožky i papuče umožní pohybovat se po domě a kdykoliv je zapojit do zásuvky, aby se vyhřály. Vhodné jsou i pro lidi pracující ve studené kanceláři.
Zahřejte se už u stromečku
  • Vyhřívaný župan – Když se opustí koupelna, naskočí nám husí kůže a hledáme možnost, jak se rychle zahřát. S vyhřívaným županem tento nepříjemný pocit nehrozí.
  • Vyhřívané polštářky a šálky – Pokud je někdo často nachlazený nebo ho trápí nastydlý krk, jde o skvělou volbu.
  • Vyhřívaný bederní pás – Bederní pásy se využívají už od nepaměti, jejich elektrická varianta do zásuvky zajistí rychlý přístup tepla. Mnoho stánkových prodejců by si bez nich život nedokázalo ani představit, když musí stát celé hodiny v mrazu.
  • Vyhřívané potahy – Pobyt ve studeném voze může být velmi nepříjemný a ne každý má čas čekat, až se jeho interiér vyhřeje. Vyhřívané potahy umožní příjemnou jízdu bez nastydlých zad.
Hřejivý dárek pro motoristu
New Africa / Shutterstock.com

Na co dát u vyhřívaných produktů pozor?

  • Ověřená značka – Kupujte pouze značkové produkty u ověřených prodejců. Trh zaplavilo zboží z Asie, které je výrazně levnější, a ačkoliv se může zdát jako úspora, jde o riziko. U produktů do zásuvky vybírejte pouze známé značky, které jsou testované a splňují příslušné normy. Byla by škoda kvůli takovému produktu vyhořet.
  • Regulace teploty – Zaměřte se na produkty disponující regulací teploty, aby si mohl uživatel na ovladači zvolit množství tepla, které k němu přichází.
  • Možnost praní – Pratelnost je důležitá, vyhřívané deky, župany i papuče se časem zašpiní nebo začnou zapáchat. Když se mohou po vyjmutí ovládacího panelu vyprat, je to velká výhoda.
  • Elektrická zásuvka / USB – Preferujete zapojení do běžné elektrické zásuvky? Některé produkty lze připojit i přes USB. Pokud je pro vás toto kritérium důležité, ujistěte se, jaké jsou možnosti připojení do zdroje.
  • Baterie – Pro někoho může být omezující mít neustále v dosahu zásuvku, na trhu jsou k dispozici vyhřívané produkty s akumulátorem, takže se můžete volně pohybovat a zároveň využívat teplo.
  • Materiál – Příjemný pocit zajistí zejména mikroplyš a ovčí rouno. Umělá vlákna jako polyester zase zaručí dlouhou životnost.
New Africa / Shutterstock.com

Další zahřívací produkty

  • Kapesní ohřívač rukou – Populární a přitom levnou volbou jsou gelové kapesní ohřívače rukou. Jde o pevný sáček, který je naplněný octanem sodným a vodou. Je zde přítomný také plíšek, který stačí prohnout a produkt začne hřát. Ohřívač dokáže produkovat teplo maximálně 30 minut. Následně ztuhne a vychladne. Pro další použití ho stačí na deset minut převařit ve vodě a takto ho lze používat stále dokola.
  • Termofor / nahřívací lahev – Osvědčený prostředek na zahřívání, který stačí naplnit horkou vodou a přiložit na místo, které je potřeba prohřát.
  • Ohřívač hrnku – Ohřívače hrnku nebo také ohřívací tácky jsou určené všem, kteří často zapomínají vypít svůj šálek horkého nápoje. Díky této pomůcce si ho mohu snadno přihřívat.
  • Termoprádlo – Na rozdíl od běžného oblečení se postará, aby zabránilo zbytečnému úniku tepla od těla.