Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Originální dárek nemusí stát tisíce. Tipy na dárky do 500 Kč

fizkes / Shutterstock.com

Ať už se chystáte na narozeninovou oslavu, nakupujete vánoční dárky, nebo chcete obdarovat maminku na Den matek, vybrat ten pravý dárek může být někdy pěkný oříšek, zvláště tehdy, chcete-li se vejít do omezeného rozpočtu. Poradíme vám, jak vybrat originální dárek, který potěší a neutratíte za něj více než 500 Kč.

Přečtěte si také

Nákupní vozík budoucnosti? V Belgii zatím sklízí během testovacího provozu úspěch

Vše je otázkou dobrého nápadu

Dobrý dárek často není záležitostí rozpočtu, ale dobrého nápadu. Vašim blízkým udělá radost cokoli, co vyberete s láskou a na míru obdarovanému.

Už to, že o dárku přemýšlíte a věnujete tomu čas, je zárukou, že dosáhnete většího úspěchu než ti, kteří vyberou nákladný, neosobní dar. Originální dárky plné osobitosti můžete darovat i vy, stačí se inspirovat naším výběrem.

Darujte vzpomínky

Jedním z nejkrásnějších dárků mohou být fotografické vzpomínky. Společné zážitky vám už nikdo nevezme a díky originálnímu fotodárku si je navíc obdarovaný bude moci neustále připomínat. Vytvořit můžete koláž, fotoknihu nebo vytisknout zvětšeninu vaší společné fotky. Fotkami se dají potisknout i další produkty, například hrnek, tričko nebo kryt na mobil. Se všemi těmito dárky se vejdete do několika stovek a zaručeně budou mít úspěch.

Sazka

Stírací los Vánoční přání

S losem Vánoční přání potěšíte své blízké hned dvakrát. Na jednu stranu přání jim napíšete osobní vzkaz, na druhé straně si budou moci setřít svoji výhru. A ty nejvyšší? 3 x 1 milion korun. SMS jsou fajn, ale naše Vánoční přání jsou více osobní, a navíc umí překvapit výhrou. Už víte, komu je pošlete? Více informací o losu Vánoční přání a všech ostatních vánočních losech od Sazky najdete na https://www.sazka.cz/vanocnilosy.

  • Hlavní výhra: 3x 1 000 000 Kč
  • Cena: 100 Kč

Darujte něco užitečného!

Konopnou mast s kostivalem by měl mít doma každý. Používá se na drobné oděrky, odřeniny, jizvy, popáleniny nebo na bolavé klouby, svaly a také na horší kožní defekty, jako jsou třeba bércové vředy a různé ekzémy. Nakoupíte u Konopného Táty na www.konopnytata.cz za 290 Kč.

Konopný táta

Praktický dárek s duší

Kdo říkal, že praktický dárek není skvělý dárek? Diář patří přesně mezi takové pozornosti, které udělají radost, a navíc zaručeně neskončí v koutě. Ačkoli většina z nás má zápisník, kalendář a pravděpodobně i to do list ve svém chytrém telefonu, papír je papír a má své kouzlo. Uvidíte, že radost z motivačního diáře, bloku nebo barevného zápisníku s věnováním bude ohromná.

Kreativní diář na příští rok

Můj diář Tchibo je stejně jako v uplynulých letech i tento rok šitý přímo zákazníkům na míru, a navíc je obohacen o různá vylepšení. Hlavní novinkou jsou slevové kupony na spotřební zboží, které lze uplatnit ve vybraných týdnech během celého roku (Tchibo, cena od 449 Kč).

Tchibo

Praktický a voňavý dárek, který zaručeně potěší

Šťavnatá, svěží, voňavá – taková bude pokožka a pleť toho, komu věnujete tento dárkový box svěží péče s vůní ovoce. Sprchový gel pokožku vyživí a zanechá hebkou, antiperspirant se postará o ochranu před potem a textilní maska s koenzymem Q10 dodá pleti energii a redukuje vrásky. Cena od 379,90 Kč.

Nivea

Zdravé mlsání plné energie

Oslavenec je skutečný gurmán, který stále něco žvýká a chroupe? Co takhle připravit mu jako dárek zdravé mlsání, které mu pár dnů určitě vydrží. Vsadit můžete na nejrůznější degustační balíčky, ať už půjde o kvalitní džemy, oříšková másla, nebo čokolády.

Naprosto fantastický výběr vánočních dobrot má e-shop Grizly.cz, a pokud se vám žádný takový set nezamlouvá, můžete si na jejich stránkách vybrat to, co má obdarovaný nejraději, a připravit vlastní. Stačí pak jen do nějakého hezkého košíku vložit vše, co má oslavenec rád, přidejte osobní přání a skvělý dárek je na světě.

Pokud obdarovaný nebo obdarovaná patří mezi milovníky kávy, máte vyhráno. Buď můžete vsadit na výběrovou kávu z některé lokální pražírny, nebo kávomilovi vytvořit balíček přímo na míru.

Pod stromečkem potěší i desková hra

Darujte zábavu a podněty k diskusi

K dárkům, které nikdy neomrzí, patří bezesporu i společenské hry. Na trhu jich najdete ohromnou spoustu, a proto je velmi snadné vybrat oslavenci tu pravou a vejít se při tom do pěti set korun. Společenská hra může být také skvělým svatebním darem. Novomanželům udělají radost i tzv. párové karty, které pomohou nadhodit nová témata, zahájit zajímavé konverzace a dozvědět se něco nového jeden o druhém.