Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

5 důvodů, proč byste hned teď měli nahradit plastovou láhev za nerezovou

Canva

Nerezová flaška je praktickým pomocníkem do školy, do práce i na výlety. Oproti plastové láhvi má hned několik výhod, mezi které patří ochrana životního prostředí i ušetření nemalých finančních. V Kupi.cz jsme pro vás sepsali TOP 5 výhod, proč zvolit právě nerezovou láhev.

Přečtěte si také

Opravit ledničku bude levnější než koupit novou. EU schválila nová pravidla pro právo na opravu

Používání láhve z nerezové oceli má hned několik důvodu, proč se do nich vyplatí investovat. Jaké nevýhody naopak přináší používání plastových láhví na vodu a proč byste je měli vyměnit za nerezové?

1. Životnost láhve až několik desítek let

Nerezová láhev se skvěle hodí do přírody i pro děti do školy. Láhve z tohoto materiálu jsou velmi odolné proti nárazům a viditelným známkám opotřebení. Správnou péčí a pravidelným čištěním docílíte, že vám bude sloužit po desítky let. V případě, že láhev po několika letech používání už nebude plnit svoji funkci, můžete ji jednoduše recyklovat, čímž přispějete k lepšímu stavu životního prostředí a zbytečné tvorbě plastového odpadu.

Pohlídejte si nerezovou lahev v akci

2. Používání nerezové láhve na vodu šetří peníze

Investice do nerezové láhve se vyplatí. Začněte s sebou nosit láhev na vodu a vyhněte se zbytečnému kupování balené vody. Ušetříte tak nemalé množství peněz v rodinném rozpočtu. Navíc velké množství uživatelů nerezových lahví se shoduje, že čistá voda chutná o poznání lépe než z plastu.

3. Nerezová láhev drží teplo i chlad

V porovnání s plastovou láhví dokáže nerezová flaška udržet požadovanou teplotu nápoje. V případě horkých nápojů láhev udrží teplotu až po dobu několik hodin. Můžete si tak užít horkou kávu nebo čaj v práci, na namáhavé turistice nebo na horách. Naopak v létě se i přes vysoké teploty vzduchu obsah láhve neohřívá. Užijete si tak příjemné osvěžení studeným nápojem za jakýchkoliv podmínek.

Canva

4. Žádné plísně ani bakterie

Nerez je odolná nejen vůči rzi, ale také proti bakteriím a plísním, které se v láhvi nemají kde ukrýt. Ocel neobsahuje žádné chemikálie ani toxiny, proto pití z nich je v porovnání s plastovými láhvemi zdravější a bezpečnější.

Chcete mít svoje láhve pořádně čisté?

5. Sbohem nepříjemným pachutím z předcházejících nápojů

Stalo se vám někdy, že jste si koupili ochucený nápoj a druhý den po naplnění láhve čistou vodou byla stále cítit ta stejná chuť z předešlého dne? Nevýhodou plastových lahví je, že zanechávají původní příchuť. Kvalitní nerezové flašky nezanechávají žádné nežádoucí aroma. Při konzumaci vody i jiných nápojů si můžete být jisti jejich lahodou a svěží chutí.

Čistění nerezové láhve je velmi jednoduché. Po použití stačí jen vypláchnutí teplou vodou s jarem. V případě, že jste majitelé myčky na nádobí, nerezovou láhev je možné mýt i v ní. Nerezové láhve jsou pevné, kvalitní, a tak první opotřebení bude patrné až po několika letech používání.

Vyměňte balenou vodu v plastu za vodu z nerezové láhve a přesvědčte se o výše zmíněných výhodách. Láhve se prodávají i v designových provedeních. Stanou se tak skvělým a praktickým doplňkem a pomocníkem celé rodiny. Koupí navíc přispějete k ochraně životního prostředí, omezíte spotřebu plastu a přispějete k trvalé udržitelnosti.