Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Benzínky se předhánějí, která nabídne lepší kávu, protože ta rozhodne, kde řidič zastaví

Shell

Ještě před pár lety znamenalo „kafe z benzínky“ nevzhlednou břečku odporné chuti. Jenže kávová kultura se v Česku dramaticky zlepšila. Dnes už většina populace tuší, že piccolo neexistuje, a poptává kvalitní kávu i na benzínových pumpách. Podle průzkumu pro čerpací stanici MOL je právě káva jedním z důvodů, proč motoristé na čerpací stanici vůbec zastavují.

Přečtěte si také

Test odhalil, že více než polovina kloubních výživ klame spotřebitele

Káva rozhodne, kde řidič zastaví

Kvalita a chuť kávy jsou druhým nejdůležitějším kritériem řidičů pro výběr čerpací stanice. Uvědomuje si to i vedení sítě benzínových pump Shell. Proto v Shell Všechlapy na dálnici D1 směr Brno proběhlo pilotní testování nového konceptu kavárny Shell Café. Dosud si na této pobočce (a dalších 40) mohli motoristé připravit kávu v samoobslužném kávovaru Costa Express.

Shell Café v testování uspělo, a proto ho řidiči od září najdou ve všech 180 pobočkách. Podle velikosti prodejny se mohou těšit na různé formáty – od kávového koutku až po plnohodnotnou kavárnu.

Fresh Corner, Stop Cafe… a nově Shell Café

V Shell Café nabízejí přípravu nápojů ze 2 směsí kávových zrn: Shell Café Espresso (robusta + arabica) a Shell Café 100% arabica. Obě směsi se pyšní certifikátem Rainforest.

Na cesty se může hodit

Vlastní kávovou směs nabízí i Fresh Corner na čerpací stanici MOL. Kávu vám připraví buď barista, anebo vy sami v samoobslužném kávovaru. Speciálně namíchanou směs robusty a arabiky s certifikátem Fairtrade zase zakoupíte pod značkou Stop Cafe na pobočkách Benziny. Všechny zmíněné čerpací stanice nabízejí také občerstvení, jehož nabídka se liší podle velikosti prodejny.

Shell

A co jídlo?

Kdo chce mít jistotu širokého výběru jídla, často volí na cestách fast food jako McDonald’s, Burger King a KFC. Řidiči, kteří preferují poklidnější atmosféru a českou kuchyni, navštěvují raději motoresty. Na dálnici D1 se už přes 25 let těší oblibě hlavně:

  • na úseku Brno–Olomouc Rohlenka
  • v úseku Praha–Brno Devět křížů

Pokud chcete spojit příjemné (jídlo) s užitečným (tankování), vyberte si větší pobočku benzínové pumpy, kde si budete moct vybrat z nabídky svačin i větších jídel včetně české a zahraniční kuchyně. Hlavní jídla, obložené pečivo a speciality z grilu bude nově zastřešovat také značka Shell Café.