Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Pokojovky do koupelny patří. Stačí vědět, kterým se ve tmě bude dařit

Canva

Tma a vlhko. To je typické prostředí většiny českých koupelen. Naštěstí existují pokojové rostliny, které si v něm libují. Představíme vám neznámější z nich a vysvětlíme, jak je pěstovat. Vaše koupelna nebo temné zákoutí se stanou zelenou oázou.

Přečtěte si také

Které přírodní spalovače tuků skutečně fungují a jsou nejúčinnější?

Pokojovky, které si vaši koupelnu zamilují

Netík

Kapradina, kterou nemůžete přelít, protože miluje vodu a vlhkost. Zalévejte ji jen řádně odstátou vodou. Pokud máte přístup k té dešťové, máte ideální zálivku.

Calathea

Seženete ji v různých barvách od červené přes žlutou až po zelenou. Barevné spektrum listů je pestré. Calathea nesnáší slunce a miluje vlhko.

Bromélie

Nenáročná pokojovka, která pochází z deštných pralesů. Kvete dlouho a po odkvětu se na stonku objeví nový výhonek, který následně opět vykvete. Miluje vlhko, takže v koupelně bude jako doma.

Kořenokvětka

Pochází z Číny a vlhké podnebí je pro ni ideální. Nesnáší přímé sluneční světlo, které ničí její listy. Vyhovuje jí obvyklá pokojová teplota, ale v sezóně ji můžete pěstovat i venku.

Dracena

Pochází z Madagaskaru a čistí vzduch. Ve vlhku a stínu si libuje, takže rychle roste a vytváří nové odnože. Brzy tak budete mít celou sbírku dracen.

Canva

Čím vyzdobit temný kout?

Možná nehledáte rostlinu pouze do koupelny, ale máte temný kout v obýváku nebo jiné místnosti. Zaplňte ho elegantní pokojovkou, která tmavé prostředí ocení.

Tchynin jazyk

Je přizpůsobivá a bude se jí dařit všude, kam ji postavíte. Přežije přímé slunce i temný kout. Dejte však pozor v zimě – při nízkých teplotách nesnáší zálivku.

Zelenec

Čistí vzduch a spokojí se téměř s každými podmínkami. Je ideální pro začátečníky nebo zapomnětlivce, kteří ho občas zapomenou zalít. V temném zákoutí dobře poroste.

Trocha péče, hodně radosti

Do temného kouta ve vašem domově můžete umístit kteroukoli rostlinu z předchozího seznamu. Jen myslete na to, že ji musíte pravidelně rosit. Vlhký vzduch je základ.