Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Služba Scan&Go je dostupná už v 10 dm drogeriích po celé republice. Kde můžete novinku vyzkoušet?

Drazen Zigic / Shutterstock.com

Dm drogerie u nás jako první v segmentu rozšíří oblíbenou službu, při které si zákazníci mohou skenovat zboží přímo během nákupu, rovnou ho balit do tašky a poté jednoduše zaplatit. Zájem si tato drogerie otestovala v rámci pilotního provozu, nyní novinka míří do dalších prodejen. Jak nakupování přes Scan&Go v dm drogeriích funguje, v jakých městech je aktuálně dostupné a jaké výhody přináší?

Přečtěte si také

Jak rozluštit prací symboly a značky? Je to překvapivě snadné. Stačí vědět, s čím začít

Jak na skenování během nákupu?

Služba Scan&Go, kterou u nás již známe z řetězců, jako je Globus, Kaufland, Albert, Tesco nebo Ikea, je konečně dostupná i v drogeriích. Jediné, co k jejímu využívání potřebujete, je stažená mobilní aplikace Moje dm s aktivním a přihlášeným zákaznickým kontem.

Při vstupu do prodejny dm pak pomocí aplikace naskenujete na speciální čtečce QR kód a vyberete svou prodejnu. Přímo u regálů pak obdobně skenujete čárové kódy vybraných položek, které můžete rovnou vkládat do vlastní tašky. Jakmile v aplikaci potvrdíte hotový nákup, vygeneruje se vám QR kód s konečnou sumou. Ten načtete u samoobslužné či běžné pokladny a zaplatíte.

  • Tip: Společnost dm rozdává za vyzkoušení nové služby speciální eKupony na 200 extra bodů v hodnotě 50 Kč, které lze využít jako slevu na další nákup. eKupon obdržíte automaticky do třiceti dnů od svého prvního nákupu prostřednictvím Scan&Go.
dm drogerie

Pilotní provoz se osvědčil

Začátkem roku se služba Scan&Go začala testovat v první prodejně dm v Českých Budějovicích. A podobně jako u jiných řetězců se i zde setkala s pozitivními ohlasy zákazníků.

„Během testování služby Scan&Go v prodejně dm v Českých Budějovicích jsme si ověřili, že se díky ní nakupování v dm ještě více zrychlí a zjednoduší. Zákazníci se nezdržují vykládáním zboží na pás a jeho ukládáním do tašky, a zkracuje se tak doba strávená u pokladny, sdělil Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Výhodou novinky je tak nejen výrazné urychlení návštěvy prodejny, ale také možnost si zboží průběžně v klidu schovávat. Navíc ještě před pokladnou uvidíte, kolik vás bude nákup stát.

Ve kterých dm je Scan&Go dostupné?

Aktuálně služba naplno funguje v deseti prodejnách nacházejících se v hlavním městě i několika krajských. Jejich seznam (včetně obchodního domu, ve kterém se daná prodejna nachází) najdete níže.

  • České Budějovice IGY
  • Praha Nový Smíchov
  • Praha Chodov
  • Praha Černý Most
  • Brno Vaňkovka
  • Ostrava Avion
  • Olomouc Šantovka
  • Pardubice Palác
  • Hradec Králové Futurum
  • Plzeň Olympia
goodluz / Shutterstock.com

Je skenování dostupné i v dalších drogeriích?

Na našem trhu je dm drogerie aktuálně jediná, která ve svém segmentu tuto službu nabízí a zavádí. Konkurenční Rossmann nicméně nakupování se Scan&Go testuje již doma v Německu, je proto možné, že se ho v budoucnu dočkáme i v našich prodejnách. V těch zatím mohou čeští zákazníci využívat alespoň samoobslužných pokladen, které společnost Rossmann postupně umisťuje do čím dál většího počtu poboček napříč republikou.

Síť drogerií Teta zatím podobné „samoobslužné“ novinky neohlásila, loni však představila vlastní mobilní aplikaci, se kterou mají zákazníci ještě snazší přístup ke svým slevám, letákům a jiným akčním nabídkám.

Zdroj: Kupi, dm drogerie, Rossmann